Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023

Στο κατώφλι της χρεοκοπίας η Virgin Orbit

 


Σε εντατικές συνομιλίες για την αναζήτηση νέων επενδυτών βρίσκεται, από το Σαββατοκύριακο, η Virgin Orbit. Αν δεν διασφαλίσει νέα κεφάλαια, πιθανότατα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία ίσως και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Η κατασκευάστρια εταιρεία διαστημικών πυραύλων έχει ήδη προχωρήσει σε παύση εργασιών από την περασμένη εβδομάδα, καθώς επιζητά επειγόντως νέα κεφάλαια ή ιδανικά έναν αγοραστή.

Ο CEO, Νταν Χαρτ, έχει δεσμευτεί να ενημερώσει τους 750 εργαζόμενους για την εξέλιξη της κατάστασης την Τετάρτη, αν και φαίνεται πως ήδη έχει ξεκινήσει η διαρροή προσωπικού, κυρίως από το στρατηγικό τμήμα των μηχανικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, ήδη ένας επίδοξος αγοραστής έκανε πίσω από μια πιθανή εξαγορά κοντά στα 200 εκατ. δολάρια, που είναι κοντά στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή ενέτεινε το κλίμα πανικού που φαίνεται να επικρατεί, κάτι που αντανακλάται στη συνεχή καθοδική πορεία της μετοχής της.

Η εταιρεία «αποκολλήθηκε» από την Virgin Galactic, τον διαστημικό όμιλο του Ρίτσαρντ Μπράνσον το 2017. Μάλιστα, ο Βρετανός μεγιστάνας παραμένει ο βασικός της μέτοχος, μαζί με το αραβικό fund Mubadala. Το Δεκέμβριο του 2021 προχώρησε στη δημόσια εγγραφή της, όμως δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον που μετρούσε η «αδελφή» Virgin Galactic.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα αποστολής δορυφόρων στο διάστημα με τη χρήση ενός τροποποιημένου αεροσκάφους 747, το οποίο απελευθερώνει έναν πύραυλο εν πτήσει. Όμως, η τελευταία αποστολή της απέτυχε και ο πύραυλος δεν τέθηκε ποτέ σε τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου