Κυριακή, Μαΐου 28, 2023

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για μυστηριώδεις θανάτους 15 παιδιών – Στο μικροσκόπιο καρδιοχειρουργός «Μεσσίας» ΒΙΝΤΕΟΓονείς καταγγέλλουν ότι οδήγησε τα παιδιά τους στο θάνατο

Έρευνα που αφορά στους μυστηριώδεις θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας διεξάγει με απόλυτη μυστικότητα η ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές τους τελευταίους μήνες.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Mega γονείς καταγγέλουν ότι ένας καρδιοχειρουργός οδήγησε τα παιδιά τους στο θάνατο.
Καταθέσεις γιατρών και συγγενών

Το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση λαμβάνουν καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών καθώς και άλλων ατόμων, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα για τις λεπτομέρειές της σοκαριστικής υπόθεσης έχουν ενημερωθεί κεντρικές κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο αρχή για την εν λόγω έρευνα αποτέλεσε μία έγγραφη αναφορά που στάλθηκε σε συλλόγους καρδιοπαθών παιδιών το 2021. Στη συγκεκριμένη επιστολή περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές και καταγγελίες για αδικαιολόγητους θανάτους 15 παιδιών από πλημμελείς ενέργειες ενός γιατρού.

«Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος “Μεσσίας”. Στα περίπου 70 χειρουργεία που από πέρυσι πραγματοποιήθηκαν, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιστολής που αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και θα δημοσιευθεί στο Βήμα της Κυριακής.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έμπειροι καρδιοχειρούργοι αναφέρουν ότι για την ιατρική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων η αποδεκτή θνητότητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά στην Ευρώπη είναι 2%-4%.

Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος ιατρός παραπλανεί ασθενείς με μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποχωρήσει από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου