Τρίτη, Μαΐου 30, 2023

Γιατί ο Μητσοτάκης κόβει τη συζήτηση για τις 180 έδρες Οι χειρότεροι δαίμονες των ευρωπαϊκών Δημοκρατιών στον 20ο αιώνα προέκυψαν από εκλεγμένους με κρυφές επιδιώξεις, που δεν κρίθηκαν ποτέ από το εκλογικό σώμα και ήταν αργά όταν τις αποκάλυψαν.




Γ.Τ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ






Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
 


Όλοι ξέρουν ότι η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ με το σλόγκαν «ο Κατρούγκαλος μαρτύρησε το σχέδιο του Τσίπρα να φορολογήσει τους επαγγελματίες» λειτούργησε συντριπτικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ας μην είχε δόση αλήθειας.


Αντίθετα η αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη στον στόχο των 180 εδρών έχει βάση και αποκαλύπτει μια αληθινή επιδίωξη του Μητσοτάκη:

-Να πάρει 180 έδρες και στη συνέχεια να κλείσει το κύκλωμα εξουσίας, μονοπωλώντας ο ίδιος τα πάντα: την εκτελεστική, την κοινοβουλευτική και τη δικαστική εξουσία.

 






Πρακτικά να μετατρέψει τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την τύχη της χώρας προσωπική και οικογενειακή υπόθεση - χωρίς έλεγχο από κανέναν.

Δεν ξέρουμε γιατί ο Άδωνις έσπευσε να τον «δώσει» -αν και πολλοί το υποψιάζονται: τον έχει φοβηθεί το μάτι του- και ξέρει ότι θα ανήκει στα θύματα της υπερ-Μητσοτακοποίησης.


Πολλοί απορούν γιατί ο Μητσοτάκης κόβει με το μαχαίρι αυτήν τη συζήτηση.

Η απάντηση είναι: γιατί δεν θέλει να βάλει αυτό το θέμα στον προεκλογικό διάλογο και να ζητήσει έγκριση από το εκλογικό σώμα. Αν ανοίξει τέτοια συζήτηση θα καταστραφεί και ίσως αυτό προσπάθησε να προκαλέσει ο Γεωργιάδης.

Δηλαδή και σ’ αυτήν τη περίπτωση κρύβει μια ακόμη πραγματική του επιδίωξη. Πρώτα θα υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών και στη συνέχεια θα τους δείξει τι εστί... «Κυβερνήτης»!


Αν κανείς δεν θέλει να καταλάβει… δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια χώρα πληρώνει τις επιλογές των ψηφοφόρων της.

Οι χειρότεροι δαίμονες των ευρωπαϊκών Δημοκρατιών στον 20ο αιώνα προέκυψαν από εκλεγμένους με κρυφές επιδιώξεις, που δεν κρίθηκαν ποτέ από το εκλογικό σώμα και ήταν αργά όταν τις αποκάλυψαν.

Μεταξύ τους ο ημέτερος Μεταξάς και ο πατέρας Μητσοτάκης, που τρόμαξε την ίδια τη ΝΔ και τον ανέτρεψε.


Στον τρέχοντα αιώνα έχουμε το παράδειγμα του Γ. Παπανδρέου, που εξελέγη για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα και πήρε αποφάσεις για τις οποίες δεν είχε λαϊκή εντολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου