Κυριακή, Μαΐου 28, 2023

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί παρά να τα αλλάξει όλα Μάλλον κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι έχασε τα αντανακλαστικά του και πως τον εγκατέλειψε το πολιτικό του ένστικτο.











Γράφει ο Βασίλης Σκουρής



Δεν χωρά αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τα προσεχή 24ωρα την πολιτική του επιβίωση ως κόμμα εξουσίας.


Αν πάει χωρίς αλλαγές σοκ, σε αποτέλεσμα σοκ, δεν θα αποφύγει την περαιτέρω κατάρρευση, ζώντας εκ νέου ένα 2012, πλην όμως από την αντίστροφη πλευρά.

Με αυτά τα διλήμματα, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη το απόγευμα καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμη, σχεδόν υπαρξιακή για την Κουμουνδούρου και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα.









Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό που δημιουργήθηκε από λάθη πολλών, αλλά και του ιδίου –και με την τελική ευθύνη όλων να ανήκει σε αυτόν.

Κάποιοι θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχασε τα αντανακλαστικά του, το πολιτικό του ένστικτο, αυτά που χαρακτήρισαν την έως τώρα θυελλώδη πορεία του. Εκτιμούν πως δεν μπορεί πλέον να κάνει τομές μέσα από τη συνέχεια.


Μπορεί να είναι και έτσι. Μπορεί και να μην είναι. Και την Πέμπτη το απόγευμα να μας δείξει πως απλώς –όπως γράφει ο Κώστας Τριπολίτης- «έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε».

Θα πει κάποιος πως πρέπει να τα αλλάξει όλα- και τον εαυτό του!

Ε, από αυτό θα κριθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου