Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023

Όλαφ Σολτς: Έλληνας υπό την επήρεια ναρκωτικών κατάφερε να παραβιάσει την ασφάλειά του Ο άνδρας παραβίασε την αυτοκινητοπομπή του Όλαφ Σολτς, ενώ πριν συλληφθεί πήγε μέχρι το αμάξι του για ένα... τσιγάρο.





 
 

Ένας άνδρας υπό την επήρεια ναρκωτικών κατάφερε να διαπεράσει την επίσημη συνοδεία του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς χωρίς άδεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.


Όπως ανέφερε αρχικά η Bild, ένας οδηγός μπήκε στην αυτοκινητοπομπή του Σολτς το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ο γερμανός ηγέτης ήταν καθ' οδόν προς το κυβερνητικό του αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά από ραντεβού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και τον αγκάλιασε στο αεροδρόμιο πριν επέμβουν οι σωματοφύλακες.

Την Παρασκευή, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την είδηση δηλώνοντας ότι για τον  







Ο άνδρας, ένας 48χρονος Έλληνας που ζει στο Χανάου, είχε μπει στην αυτοκινητοπομπή — την οποία συνόδευε η τοπική αστυνομία με μοτοσικλέτες — γύρω στις 22:30. στο ιδιωτικό του όχημα, σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Το αυτοκίνητό του μπόρεσε να περάσει από το φράγμα ασφαλείας του αεροδρομίου μαζί με την αυτοκινητοπομπή, παρότι είχε μη εξουσιοδοτημένες πινακίδες. Όταν ο Σολτς άφησε τη λιμουζίνα του στην άσφαλτο, ο οδηγός όρμησε στον καγκελάριο, του έσφιξε το χέρι και τον αγκάλιασε. Πηγές ασφαλείας είπαν στο Spiegel ότι ο άνδρας είπε στον Σολτς ότι ήθελε να «παίξει λίγη μουσική» μαζί του.


Μόνο εκείνη τη στιγμή οι σωματοφύλακες και οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τη δυνητικά απειλητική κατάσταση. Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε την Παρασκευή ότι «ο καγκελάριος… δεν ένιωσε να απειλείται σε καμία στιγμή».

Ο άνδρας μπόρεσε να μπει ξανά στο αυτοκίνητό του και να καπνίσει ένα τσιγάρο πριν συλληφθεί, σύμφωνα με την έκθεση. Δεν έδειξε καμία αντίσταση και βρέθηκε θετικός σε ναρκωτικά σε ένα γρήγορο τεστ. Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι είχε καταναλώσει κοκαΐνη, ανέφερε η Bild.

Σε βάρος του άνδρα έχει κινηθεί δικογραφία για καταπάτηση.


Ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας, που είναι υπεύθυνος για την προστασία της καγκελαρίου, είπε: «Κανείς δεν τραυματίστηκε. Το άτομο συνελήφθη χωρίς αντίσταση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου