Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2023

Γιατί ο Μητσοτάκης αποκαλεί τον Ανδρουλάκη «Τσίπρα με γραβάτα» Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί- Στόχος να μην φύγουν από τη ΝΔ οι «πράσινοι» ψηφοφόροι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2019 και στις 21 Μαΐου!











Γράφει ο Βασίλης Σκουρής
 


Ολομέτωπη είναι η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Ανδρουλάκη που εξαπολύει η ΝΔ, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωτοστατεί σε αυτό!


Ως και ... "Τσίπρα με γραβάτα" ανεβάζουν και κατεβάζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την ημέρα της επόμενης κάλπης, αλλά ...και πέρα από αυτή!





Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίθεση αυτή;

Πρώτον, να κρατήσει τους πασοκογενείς ψηφοφόρους που ψηφίζουν Μητσοτάκη (προσοχή, όχι ΝΔ, Μητσοτάκη), τόσο το 2019 όσο και στις τελευταίες εκλογές. Σύμφωνα, μάλιστα με τις μετρήσεις, στις 21 Μαΐου ψήφισαν Μητσοτάκη μιάμιση ποσοστιαία μονάδα όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2019. Ο Μητσοτάκης, άλλωστε, δεν επιδιώκει απλώς την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, αλλά ει δυνατόν και 180 βουλευτές που θα του επιτρέψουν να ελέγξει απολύτως όλες τις εξελίξεις στη χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Δεύτερον, ταυτόχρονα, αναδεικνύει ως βασικό του αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ, αντί για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς γιατί προοπτικά εκτιμά τη Χαριλάου Τρικούπη ως πιο "βολικό" αντίπαλο.


Δεν είναι τυχαίο που το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το γάντι, δηλώνοντας πως στο εξής (!) ο αγώνας του θα είναι μονομέτωπος κατά της ΝΔ και του Μητσοτάκη- και μάλιστα με κριτική που θυμίζει άλλες εποχές του ΠΑΣΟΚ! Προφανώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να εμφανίζεται στο εξής ως ο βασικός αντίπαλος του Μητσοτάκη, έχοντας και ο ίδιος στόχο του να γίνει ...χαλίφης στη θέση του χαλίφη, να είναι δηλαδή ο ίδιος αντί του Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός του προοδευτικού πόλου του πολιτικού συστήματος.

Υπό αυτό το πρίσμα η κόντρα Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη θα συνεχιστεί όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με αμείωτη ένταση. Έως ότου όλοι στο τέλος, στις 25 Ιουνίου, κάνουν ταμείο!

(Το άρθρο γράφτηκε για το iEnergeia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου