Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023

Ο Βαρουφάκης συνήλθε από το σοκ, βάζει πάγο στη… «Δήμητρα» και επενδύει στο συναίσθημα Μετά από μέρες περίσκεψης για τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι αλλαγές για τις 25 Ιουνίου θα είναι σημαντικές.

 

Eurokinissi | Γιάννης Παναγόπουλος

 

 


Μετά από 12 μέρες «εξαφάνισης», ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη τηλεοπτική του παρουσία από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.


Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το διάστημα την απογοήτευσή του από το αποτέλεσμα της κάλπης, που άφησε το κόμμα του εκτός Βουλής.

Βλέπετε, το ΜέΡΑ25 πήγαινε «σφαίρα» στην αρχή εκείνης της προεκλογικής περιόδου και μέχρι λίγο πριν από τις εκλογές έδειχνε να περνά άνετα το κατώφλι του 3%. Ξαφνικά, όμως, τις τελευταίες ημέρες ξεφούσκωσε και βρέθηκε να μετράει τις πληγές ενός οδυνηρού αποκλεισμού.








Μετά από μέρες περίσκεψης, οι αλλαγές για τις 25 Ιουνίου θα είναι σημαντικές. Κυρίως σε δύο επίπεδα: Πρώτο στα ψηφοδέλτια, όπου θα υπάρξουν μετακινήσεις κορυφαίων στελεχών. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης αλλάζει εκλογικές περιφέρειες και δεν θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά και στην Αχαΐα, αλλά στη Θεσσαλονίκη και στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Ο δε Δημήτρης Στρατούλης πάει Β’ Πειραιά και ακολουθούν και άλλες.

Η δεύτερη σοβαρή αλλαγή στην προεκλογική τακτική είναι ότι σταματάει η κουβέντα για το νόμισμα και τη… «Δήμητρα»! Μία κουβέντα που κατέστρεψε μεν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδείχθηκε μοιραία και για το ίδιο το ΜέΡΑ25.
Κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Βαρουφάκη προς τους ψηφοφόρους θα είναι να στείλουν τη δυνατή και υποστηρικτική προς την κοινωνία φωνή του ΜέΡΑ25 στη Βουλή – με μπόλικο συναίσθημα πρέπει να πω…

Γ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου