Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Άλλη διάσταση δίνει στις εκλογές του Ιουνίου ο Γιάννης Ραγκούσης: “Στο χέρι των πολιτών να αλλάξουν το αποτέλεσμα όσο μα όσο … θέλουν”

 

Με αφορμή τις χτεσινές ανήκουστες δηλώσεις Γεωργιάδη ο οποίος χαρακτήρισε ως «ντεμοντέ» τη συζήτηση περί προστασίας πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, ο Γιάννης Ραγκούσης σε μια μακροσκελή ανάρτησή του δίνει άλλες διαστασεις στην β’ κάλπη στις 25 Ιουνίου.

Η ανάρτηση:

 

«Κι όμως, στην πραγματικότητα, όλες αυτές τις ημέρες που ακολούθησαν τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, παρακολουθούμε και χαρακτηριστικές σκηνές από το μέλλον. Η αίσθηση παντοδυναμίας που διακατέχει όλες και όλους στη ΝΔ, είναι που έφερε το: «είναι ντεμοντέ η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς», από τον Γεωργιάδη.

Αυτή η αίσθηση ανεξέλεγκτης κυριαρχίας ήταν που τους έκανε, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, να ρίξουν όλες τις ευθύνες για την κατάρρευση της σχολικής τράπεζας θεμάτων, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση των λίγων ημερών καθώς και στην… απλή αναλογική.

Και βεβαίως αυτή η αλαζονική αίσθηση της παντοδυναμίας είναι που τους έχει οδηγήσει να ονειρεύονται μονοκομματική αλλαγή του Συντάγματος με 180 δικούς τους βουλευτές. Αυτήν την παντοδυναμία επιδιώκουν να διασφαλίσουν στις εκλογές του Ιουνίου. Γι’ αυτό και η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε η επόμενη Βουλή να αποτελείται από πολλά, μικρά κι αδύναμα κόμματα. Γι’ αυτό και η δεξιά κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρχει απέναντί της ένας ισχυρός Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας που θα της ακυρώσει την επικράτηση και την παντοδυναμία.

Οι πολίτες όμως πλέον γνωρίζουν πολύ καλά, όλα τα δεδομένα και όλους τους κινδύνους. Και δεν γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά και τους κινδύνους από δημοσκοπήσεις. Τα γνωρίζουν από το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου που έφερε τη νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο χέρι τους είναι να το αλλάξουν αυτό το αποτέλεσμα, όσο μα όσο εκείνοι θέλουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου