Ούτε ένας, ούτε δύο… 23 Αρεοπαγίτες αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αδυνατώντας να δεχτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρόσφατες κρίσεις με οσμή.. καθεστώτος για τις προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων, όπου για πρώτη φορά υπήρξε αριθμός-ρεκόρ 150 αρνητικών εισηγήσεων, με «θύματα» μάλιστα κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς.
Και όλο αυτό την ώρα που με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αδυνατούν να προσφύγουν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για να επαναξιολογηθούν, καθώς απαιτείτο να έχουν δύο με τρεις θετικές ψήφους.
Η «βόμβα» που «έσκασε» στον χώρο της Δικαιοσύνης με την πρωτοφανή και πρωτόγνωρη, μαζική αποχώρηση, 23 Αρεοπαγιτών και αποκάλυψε το ieidiseis.gr και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα, εκτιμάται πως θα έχει σειρά αντιδράσεων και θα φέρει νέες εξελίξεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ των Ανώτατων Δικαστών, που ξαφνικά αιτήθηκαν τη διαγραφή τους από τη μεγαλύτερη δικαστική Ένωση της χώρας, είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, καθώς και η αντιπρόεδρος Ιωάννα Κλάπα!
Η αιτία της μαζικής αποχώρησης των 23 Ανώτατων Δικαστών δεν αποτυπώθηκε επίσημα, ούτε και αιτιολογήθηκε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Έφαγε” τον “ενοχλητικό” για το Μαξίμου, Χάρη Καστανίδη ο Ανδρουλάκης! Αστείες δικαιολογίες γιατί κράτησε την έδρα στη Θεσσαλονίκη…
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, αιτία της εσωτερικής ρήξης στη Δικαιοσύνη φέρεται ότι αποτελούν οι πρόσφατες κρίσεις για τις προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων, όπου για πρώτη φορά υπήρξε αριθμός-ρεκόρ 150 αρνητικών εισηγήσεων, με «θύματα» μάλιστα κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς.
Κατά τις ίδιες πηγές, οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για το «πογκρόμ», όπως οι ίδιοι οι δικαστές χαρακτήρισαν τις δεκάδες παραλείψεις τους, είχαν στόχο την ηγεσία της Δικαιοσύνης, μέλη της οποίας μετείχαν στον Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που αποφάσισε ποιοι θα προαχθούν και ποιοι όχι.
Οι αντιδράσεις από το μεγαλύτερο μέρος του δικαστικού κόσμου της χώρας εστιάστηκαν επίσης στο γεγονός ότι οι παραλειφθέντες δικαστικοί λειτουργοί, βάσει νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στερήθηκαν τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για να επαναξιολογηθούν, καθώς απαιτείτο να έχουν δύο με τρεις θετικές ψήφους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάρτηση – “ξυραφιά” Κύρτσου: “2-3 τετραετίες Μητσοτάκη, ΠτΔ ο Καραμανλής γιατί σιώπησε και μετά πάιρνουν σειρά οι άλλοι γόνοι…”
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυνάμωσαν επικίνδυνα οι «φωνές» στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης από δικαστικούς λειτουργούς, που είδαν να «κουρελιάζεται» ο νόμος για τις προαγωγές τους, ο οποίος ίσχυε από ετών και κατακτήθηκε με συνδικαλιστικούς αγώνες, με αποτέλεσμα να στρέφονται και κατά της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μαζικές και πρωτοφανείς παραλείψεις δικαστών προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων και από μέλη της πλειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα τις αποχωρήσεις των 23 Αρεοπαγιτών από την ΕνΔΕ, μεταξύ των οποίων και της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου.
Με πληροφορίες από ieidiseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου