Τρίτη, Ιουνίου 06, 2023

«Σεισμός» στο ποδόσφαιρο: Πρόταση στην UEFA για αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα Ερευνητές της UEFA φέρεται ότι εισηγούνται αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα.




AP Photo

 

 


Στο μικροσκόπιο της UEFA παραμένει η Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα και τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν πως η έρευνα καταλήγει σε βαριές κατηγορίες για τους μπλαουγκράνα.


Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «ABC», οι δυο ερευνητές της UEFA, η Μίριαμ Κόλερ και ο Ζαν-Μισέλ Λέουμπα, πρότειναν τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για έναν χρόνο, γεγονός που μπορεί να αφήσει τους Καταλανούς εκτός Champions League.

Οι δύο ερευνητές πιστεύουν ότι η Μπάρτσα «παραβίασε το νομικό πλαίσιο» που έχει καθορίσει η UEFA και ότι υπάρχουν ενδείξεις για δραστηριότητα με στόχο τον επηρεασμό του αποτελέσματος των αγώνων.








Τελικά αυτός που έχει τον τελικό λόγο για την όποια τιμωρία είναι ο πρόεδρος του οργανισμού Αλεξάντερ Τσεφέριν, για τον οποίο ο Λαπόρτα πέταξε για να συναντήσει μόλις η UEFA ξεκίνησε την έρευνά της και έφυγε σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες κυρώσεις σύμφωνα με την SPORT.

Η ομάδα της Βαρκελώνης κατηγορείται για επηρεασμό των διαιτητών στην Ισπανία, έχοντας προσφέρει ένα ποσό της τάξης του 1,4 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία ιδιοκτησίας του τότε (2016-18) αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας (CTA) της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.


Σύμφωνα με την El Mundo η Μπαρτσελόνα κατέβαλε στον Νεγκρέιρα ένα συνολικό ποσό που προσεγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ (7,5 εκατομμύρια δολάρια) από το 2001 έως το 2018. Πρόκειται για μια χρονική περίοδο που περιλαμβάνει και την πρώτη διακυβέρνηση του σημερινού προέδρου Χουάν Λαπόρτα από το 2003 έως το 2010, ωστόσο ο Λαπόρτα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει γίνει οποιαδήποτε παράβαση και τόνισε ότι οι πληρωμές ήταν για τίμια συμβουλευτική εργασία.
Καταστροφική η μη συμμετοχή στο Champions League

Σε κάθε περίπτωση, η μη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν θα ήταν καταστροφική για την υπερχρεωμένη Μπάρτσα, η οποία αυτή τη στιγμή αδυνατεί να αντέξει οικονομικά την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι.

Το κορυφαίο τουρνουά συλλόγων του ποδοσφαίρου αποφέρει τεράστια έσοδα από τηλεοπτικά χρήματα, μπόνους νίκης και εισιτήρια, και η Μπάρτσα ήδη θα χάσει περίπου 93 εκατομμύρια ευρώ (99,6 εκατομμύρια δολάρια) από την προσωρινή έξοδο από τη συνήθη έδρα της στο Καμπ Νου, ενώ αυτή ανακαινίζεται.

Περίπου μία ώρα μετά τη δημοσίευση του άρθρου του ABC, το SPORT ανέφερε πως η Μπάρτσα αρνείται ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κυρώσεις και ότι η UEFA απλώς ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για να βοηθήσει στην έρευνά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου