Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Η ΝΔ προτάσσει το «13 στις 13» περιφέρειες, αλλά τα μηνύματα δεν είναι τα καλύτερα Ποιοι εκτιμά πως θα βγουν από την πρώτη Κυριακή, πού είναι τα προβλήματα.

 



 

 


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η γαλάζια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «13 στις 13», η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται από το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η Πειραιώς την ονόμασε έτσι, προκειμένου να μεταδοθεί προς την εκλογική βάση της ΝΔ ότι το στοίχημα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών είναι να βαφτεί και πάλι γαλάζιος ο χάρτης, και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Για την ακρίβεια, βέβαια, στις 12, αφού η διαφαινόμενη επανεκλογή του νυν Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη δεν μπορεί να προσμετρηθεί ως γαλάζια νίκη.
 







Τα μηνύματα που έρχονται, ωστόσο, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, αφού νίκη από τον πρώτο γύρο, διαφαίνεται στον ορίζοντα μόνο σε πέντε περιφέρειες, συν την Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Ήπείρου. Κάποιοι δεν αποκλείουν να κατορθώσει να κόψει το νήμα από την πρώτη Κυριακή και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, παρότι βρέθηκε στη δίνη της κριτικής για τη διαχείριση των συνεπειών της βιβλικής καταστροφής. Στις υπόλοιπες, η μάχη θα δοθεί τη Δεύτερη Κυριακή και σε κάποιες εξ αυτών, θα είναι σκληρή!

Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου