Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2023

Στο «κόκκινο» η βία ανηλίκων: Άνδρες της Ασφάλειας σε σχολεία της Κηφισιάς - Συνελήφθησαν μαθητές Χειροπέδες σε 6 μαθητές σε ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο της Κηφισιάς. Το «ραντεβού» για να λύσουν τις διαφορές τους με «φόντο» τα μάτια μιας κοπέλας.




Φωτογραφία από B_A από το Pixabay

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 

«Επίσκεψη» σε δύο σχολεία της Κηφισιάς αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για να περάσουν χειροπέδες σε μαθητές που φέρονται να «πρωταγωνίστησαν» σε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων την περασμένη Κυριακή (24/9) στην Κηφισιά.


Οι άνδρες της Ασφάλειας μετέβησαν σε ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο της Κηφισιάς και -μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων- οδήγησαν έξι μαθητές στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και συνελήφθησαν. Οι «άχαρες» και δυσάρεστες εικόνες εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (25/9), αφού πρώτα ύστερα από μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους εμπλεκόμενους σε «ραντεβού» βίας που είχε λάβει χώρα μία μέρα νωρίτερα στην ίδια περιοχή.

Συνολικά οι συλλήψεις ήταν εννιά. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι άνδρες της Ασφάλειας συνομίλησαν με τους γονείς και στη συνέχεια προσήλθαν οι ανήλικοι στο Τμήμα και συνελήφθησαν.
 







Το χρονικό της υπόθεσης

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα νωρίτερα (Κυριακή), δύο ομάδες ανηλίκων έκλεισαν «ραντεβού» στη συμβολή των οδών 1ης Μαΐου και Αχαρνών για να «λύσουν τις διαφορές τους». Η μία ομάδα αποτελούνταν από άτομα που διαμένουν σε περιοχές της δυτικής Αττικής και η άλλη ομάδα διαμένει στην Κηφισιά.

Οι ανήλικοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ανήλικοι, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί διαπίστωσαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι έφεραν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και εκδορές στην ωμοπλάτη. Συνολικά βρέθηκαν έξι ρόπαλα που εξετάζονται για αποτυπώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ομάδες συνεπλάκησαν, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνομικές πηγές, «για τα μάτια μίας κοπέλας». Για την ίδια κοπέλα είχαν έρθει ξανά στα χέρια στο παρελθόν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανηλίκων αφορά στα αδικήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και για το νόμο περί όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου