Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2023

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού: Ισχυρό προβάδισμα του Γαλάνη σύμφωνα με δημοσκόπηση Ως ακλόνητο φαβορί φαντάζει ο Δημήτρης Γαλάνης για τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού στις επερχόμενες εκλογές.






 

 


Ο Δημήτρης Γαλάνης φαίνεται πως βαδίζει προς την επανεκλογή του στον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση σε 500 άτομα που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο (23/09).


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που έγινε από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο βαθμός ικανοποίησης από το έργο του σημερινού δημάρχου, Δημήτρη Γαλάνη, βρίσκεται στο 56,6% έναντι 43,1% του δείγματος που δηλώνει λίγο και καθόλου ικανοποιημένο. Περισσότερο ευχαριστημένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Φιλοθέης (72,6%) και λιγότερο αυτοί του Νέου Ψυχικού (50,6%). Επιμέρους και ανά τομέα, το επίπεδο ικανοποίησης είναι πολύ υψηλό όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των δημοτών (67,8%) και στην καθαριότητα (65,3%), ένα σημείο που συνήθως αποτελεί αχίλλειο πτέρνα για τους περισσότερους δήμους της χώρας.

Η συνολικά θετική εικόνα της σημερινής δημοτικής Αρχής έχει ως αποτέλεσμα το 43% των δημοτών να επιθυμεί την επανεκλογή του κ. Γαλάνη έναντι 34,6% που θα προτιμούσε να δει κάποιο άλλο πρόσωπο στη θέση του δημάρχου.
 









Στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου, το προβάδισμα του κ. Γαλάνη είναι ξεκάθαρο με 39,2% έναντι 1 2,7% του κ. Μπονάτσου, 10,8% της κ. Χατζηαθανασιάδου, 7,4% της κ. Αποστολάκη και 3,4% του κ. Μπουλούγαρη. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι μεν σημαντικό, καθώς ανέρχεται στο 22,3%, οι διαφορές, ωστόσο, είναι αρκετά μεγάλες και δύσκολο να ανατραπούν.

Ακόμα και στο ενδεχόμενο β' γύρου, η επικράτηση του κ. Γαλάνη φαίνεται σχετικά άνετη τόσο απέναντι στον κ. Μπονάτσο όσο και με πιθανή αντίπαλο την κ. Χατζηαθανασιάδου. Όλα τα παραπάνω ευρήματα στοιχειοθετούν μια ισχυρή παράσταση νίκης για τον εν ενεργεία δήμαρχο, αφού το 47,5% πιστεύει ότι ο κ. Γαλάνης θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου