Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Συνεχίζεται το αφορολόγητο...



...συνεχίζεται κι η πειρατεία...

Το χάος με τις υπηρεσίες streaming συνεχίζεται, ενώ η πειρατεία αλωνίζει, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να δώσει μια πειστική λύση. 

Η επίσημη ανακοίνωση των στοιχείων από το... Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθε να επιβεβαιώσει το σχετικό δημοσίευμα του «Π» στις 27 Αυγούστου. 

Όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται τόσο η πειρατεία διευρύνεται, όμως η κυβέρνηση, αντί να εντάξει το φαινόμενο στο κυβερνοέγκλημα, σχεδιάζει να συγχωνεύσει τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας με το ΕΚΟΜΕ, που χρηματοδοτεί ταινίες και σειρές, και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου…

Οι απώλειες επηρεάζουν την οικονομική πορεία των δύο μεγάλων συνδρομητικών πλατφορμών της χώρας (Cosmote TV και Nova), που επενδύουν σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, με την κυβέρνηση να δείχνει να αδιαφορεί για την προστασία τους. 

Είναι ενδεικτικό πως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει συντάξει ούτε τη λίστα των γεγονότων μείζονος σημασίας, που πρέπει να μεταδίδονται και ελεύθερα, όπως ορίζει το κοινοτικό δίκαιο. 

Την περασμένη βδομάδα, μετά τον ΟΤΕ, αιχμές για την επιβάρυνση της συνδρομητικής τηλεόρασης άφησαν σε συνέντευξη Τύπου και τα στελέχη της Nova, σημειώνοντας πως το Netflix μεταδίδει πρόγραμμα χωρίς να πληρώνει φόρους και εισφορές εντός Ελλάδας...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου