Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2023

Αμήχανη και αιφνιδιασμένη η ΝΔ για την άνετη επικράτηση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ Γαλάζια στελέχη τόνισαν στο iEidiseis, ότι «η εκλογή Κασσελάκη, έδειξε την απέχθεια των ψηφοφόρων του κόμματος στο παλιό σύστημα και την επιθυμία τους για επανίδρυση του κόμματος»




.


 


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου
 


Εύλογο προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί στην κυβερνητική παράταξη η θεαματική επικράτηση του Στεφ. Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.


Γαλάζια στελέχη παραδέχονται ότι, αν και φαινόταν εδώ και μέρες που πάει το πράγμα, η θεαματική επικράτηση ενός προσώπου, άγνωστου μέχρι πριν από έναν μήνα στο ευρύ κοινό, χωρίς εκφρασμένες πολιτικές θέσεις και γνώσεις του ελληνικού πολιτικού γίγνεσθαι, συνιστά ένα «φαινόμενο» που χρίζει προσεκτικής ανάλυσης, καθώς εκ των πραγμάτων θα επηρεάσει συνολικά το πολιτικό σύστημα. Προς ποια κατεύθυνση, μένει να αποδειχθεί…

Κυβερνητικά στελέχη, με τα οποία επικοινώνησε το iEidiseis.gr, στην προσπάθειά τους να προβούν σε μία πρώτη ανάλυση του χθεσινού αποτελέσματος, εκτιμούσαν ότι η λύση Κασσελάκη έμοιαζε ως ο «από μηχανής θεός» για τους ψηφοφόρους ενός κόμματος, που μετά από μία συνεχή καθοδική πορεία, έδειχνε να οδηγείται σε πολιτικό αδιέξοδο.

 


«Η εκλογή Κασσελάκη, έδειξε την απέχθεια των ψηφοφόρων του κόμματος στο παλιό σύστημα, αυτό που διαχειρίστηκε την εξουσία κατά την «πρώτη φορά Αριστερά» και την επιθυμία τους για επανίδρυση του κόμματος. Προς ποια κατεύθυνση, με τί χαρακτηριστικά και τί πολιτικό περιεχόμενο, μένει να φανεί».

Όπως για τα γαλάζια στελέχη, μένει να φανεί, και η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ (και της νέας ηγεσίας του) να διασφαλίσουν ότι θα πορευτεί ενωμένος τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές, οπότε ο κ. Κασσελάκης θα γράψει το πρώτο σκορ του σε κοινά ευρύτερα του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, όπως έχει ήδη δηλώσει από τη ΔΕΘ, θα απευθύνει στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πρόσκληση για εθιμοτυπική συνάντηση.

Από εκεί και πέρα, θα αναμένουν τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Κασσελάκη, προκειμένου να ορίσουν την ακριβή τακτική έναντί του. Το στίγμα, ωστόσο, το έχουν δώσει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που έσπευσε να αξιοποιήσει την υποστήριξή του από τον Παύλο Πολάκη για να αποφανθεί προεκλογικά ότι ο πολακισμός είναι στο πολιτικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εγασίας Αδ. Γεωργιάδης, μόλις λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη Κυριακή και πριν την ατυχέστατη και προκλητική δήλωσή του περί «κρατιδίου» της Κύπρου, ανήρτησε βίντεο του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, με παλαιότερη ομιλία του στο οποίο ο κ. Κασσελάκης, εμφανίζεται να υποστηρίζει «όλα όσα ειρωνεύονται οι Αριστεροί τόσα χρόνια»..

Ο κ. Βορίδης από την πλευρά του, αμέσως μετά τον πρώτο γύρο εκτίμησε ότι η σχετική επικράτηση Κασσελάκη είναι απόρροια της βαθιάς περιδίνησης στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και της βαθιάς απογοήτευσης ψηφοφόρων του για το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε εξουσία.


Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα, θα ενταθεί και η γαλάζια πίεση προς τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τις θέσεις και προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά της ανασυγκρότησης του θεσσαλικού κάμπου, της αντιμετώπισης της ακρίβειας, του μεταναστευτικού ( εν όψει και της νέας Συμφωνίας με την Τουρκία που προωθείται ) και φυσικά των εθνικών θεμάτων που σε αυτή τη συγκυρία βρίσκονται στο προσκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου