Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2023

Market Pass 2: Οριακή προθεσμία λίγων ωρών για παλιούς δικαιούχους Περιθώριο λίγων ακόμα 24ωρων έχουν οι παλιοί δικαιούχοι του Market Pass 2 για να μπουν στην πλατφόρμα του gov.gr. Η ώρα της πληρωμής.




Dimitris Kapantais / SOOC

 
 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρώτη πληρωμή του Market Pass 2. Οι παλιοί δικαιούχοι, μάλιστα, που πληρούν τα κριτήρια και στον δεύτερο γύρο έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου για να μπουν στην πλατφόρμα του gov.gr και να αλλάξουν την επιλογή τρόπου πληρωμής - δηλαδή IBAN με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό.


Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει επίσης να έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση είτε παλαιού είτε νέου δικαιούχου, προκειμένου να μπει στη λίστα της πρώτης πληρωμής που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Για τους νέους δικαιούχους, η πλατφόρμα για την αίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και η πληρωμή τους θα πάει για τις 5 Νοεμβρίου.

 








Ευκαιρία για μεγαλύτερα ποσά: Εάν οι παλαιοί δικαιούχοι αλλάξουν την επιλογή του ΙΒΑΝ και προτιμήσουν την άυλη κάρτα, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι μπορούν να λάβουν μεγαλύτερο ποσό. Και το αντίστροφο: Αν είχαν επιλέξει άυλη κάρτα και τώρα «γυρίσουν» σε ΙΒΑΝ, θα λάβουν λιγότερα. Π.χ. Εάν κάποιος έλαβε το 80% του επιδόματος στον τραπεζικό του λογαριασμό και αυτή τη φορά επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, θα λάβει το 100% του νέου Market Pass.
Market Pass 2: Η ημερομηνία πληρωμής

Λόγω της επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, η εντολή θα δοθεί στις παραπάνω ημερομηνίες, όμως οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά πιστωμένα στους λογαριασμούς τους 1-2 ημέρες αργότερα.

Η λήψη της οικονομικής ενίσχυσης καλύπτει τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.
Market Pass: Τι σημαίνει το μήνυμα «Δεν μπορεί να καθοριστεί το εισόδημα γιατί ο ΑΦΜ έχει προθεσμία υποβολής...»




Επειδή οι προθεσμίες υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος δεν έχουν παρέλθει για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων (πυρόπληκτοι, ΑΦΜ σχετιζόμενοι με δηλώσεις επιχειρήσεων) και δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, ενδέχεται να μην είναι προσωρινά δυνατή η αυτεπάγγελτη εξέταση της ήδη υπάρχουσας αιτήσεώς τους μέχρι την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων (15/9/2023).

Για τις περιπτώσεις αυτές θα επαναληφθεί η διαδικασία της αυτεπάγγελτης εξέτασης εντός Οκτωβρίου, οπότε οι εμπλεκόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να εισέρχονται στην εφαρμογή σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τις 31/10/2023, για να ενημερώνονται για την εξέλιξη της αιτήσεώς τους.
Market Pass 2: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι τα ίδια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο και ήταν τα εξής:

Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ


Έγγαμοι - Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ


Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ


Έγγαμοι - Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ
Market Pass 2: Τα ποσά ανά δικαιούχο

Τα ποσά του Market Pass θα είναι και αυτά τα ίδια και θα είναι τα εξής:22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό
32 ευρώ για ζευγάρι χωρίς τέκνα
το ίδιο ποσό (32 ευρώ) δικαιούται και μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
42 ευρώ λαμβάνει μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ
με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ
με τρία 62
με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου