Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Oι πρώτες εκτιμήσεις...

 



Εφ’ όλης της ύλης θα συνεδριάσει, ατύπως πάντως, σήμερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για τρίτη φορά από τις ...εκλογές του Ιουνίου μέχρι τούδε. Στο πολιτικό ‘μενού’ θα βρεθούν μεταξύ άλλων το εργασιακό νομοσχέδιο που πέρασε, εκείνα που ακολουθούν, κυρίως όμως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά από την εκλογή νέου προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη και βέβαια η πορεία της Χαριλάου Τρικούπη στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόσο ιστορικό κόμμα, με αρχές και αξίες, είναι το ΠΑΣΟΚ και στην απόφαση να προχωρήσει αταλάντευτα στην πορεία του, απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, ενισχύεται εσχάτως η άποψη ότι το βάρος πέφτει κυρίως στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποτελέσει στην παρούσα φάση την ουσιαστική αντιπολίτευση και κατόπιν τη δύναμη εκείνη που θα πετύχει με τις προτάσεις της την αλλαγή συσχετισμών και τελικά τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούν ότι έχει και τη δύναμη και τις προτάσεις να πετύχει την ανατροπή αυτή και εκφράζουν την πίστη ότι σύντομα θα αποτελούν την κύρια και ισχυρή αντιπολίτευση στην χώρα. Βασικός στόχος, όμως, παραμένει αυτός που περιέγραψε πολύ γλαφυρά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης, το πολιτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, να αποτελέσει το κυβερνητικό σχέδιο για την χώρα μετά από τις επόμενες κιόλας εθνικές εκλογές. Σε αυτή την πορεία, βεβαίως, υπάρχουν δύο ενδιάμεσοι στόχοι, οι αυτοδιοικητικές εκλογές τις αμέσως επόμενες μέρες, στις οποίες και στοχεύουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι ακόμα πιο ενισχυμένοι, και βεβαίως οι ευρωεκλογές, από τις οποίες πέραν από περαιτέρω ενίσχυση, αναμένουν να εξαχθούν και πολιτικά συμπεράσματα. 

Στην ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναφερθεί και ειδικά στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθεια όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο περιφερειών κυρίως, αλλά και δήμων, ενώ στο τέλος της εβδομάδας, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να ταξιδέψει ο ίδιος στην Κεφαλονιά και την Πάτρα αντίστοιχα, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στις οικείες υποψηφιότητες που στηρίζονται από το κόμμα του, αλλά και να πραγματοποιήσει ευρύτερες πολιτικές επισκέψεις. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η σημερινή άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έρχεται μεταξύ άλλων στον απόηχο δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για ‘γκρίνια’ στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη για τη μη σύγκληση των οργάνων, κυρίως όμως της εκλογής Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της χθεσινής του απόφασης να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Σωκράτης Φάμελλος...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου