Κυριακή, Δεκεμβρίου 03, 2023

Ναύπακτος: Πώς δρούσαν οι 13χρονοι που «έγδυναν» μέσω εφαρμογής συμμαθήτριές τους Οι μαθητές στη Ναύπακτο παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, ενώ χειροπέδες μπήκαν και στους γονείς τους.




 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την αστυνομική έρευνα για τη σοβαρή υπόθεση στη Ναύπακτο με τους 13χρονους μαθητές, οι οποίοι «έγδυναν» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συμμαθήτριές τους και στη συνέχεια μοίραζαν τις φωτογραφίες τους.


Οι δύο μαθητές Γυμνασίου από τη Ναύπακτο συνελήφθησαν και παραδέχτηκαν τις πράξεις τους. Φέρονται να έπαιρναν φωτογραφίες συμμαθητριών τους και στη συνέχεια να τις επεξεργάζονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής αφαιρώντας τα ρούχα τους. Η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου στις Αρχές το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, κατά την εξέτασή τους οι 13χρονοι δράστες αποδέχτηκαν ότι είχαν κάνει επεξεργασία φωτογραφιών συμμαθητριών τους και μαθητριών του ίδιου σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, αποδέχτηκαν ότι επεξεργάστηκαν φωτογραφίες τριών μαθητριών της Β’ Γυμνασίου και μίας μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου.
 






Τι βρέθηκε στα κινητά τους

Επίσης, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι στο κινητό τηλέφωνο του ενός εκ των δύο 13χρονων δραστών βρέθηκαν στον φάκελο με τα διαγραμμένα αρχεία 18 φωτογραφίες γυμνών γυναικών, ενώ στο κινητό τηλέφωνο του άλλου 13χρονου κατηγορούμενου δεν βρέθηκαν φωτογραφίες καθώς -όπως είπε ο ίδιος- τις είχε διαγράψει το πρωί της Πέμπτης. Από την ανάλυση των κατασχεθέντων φωτογραφιών στο κινητό τηλέφωνο του πρώτου ταυτοποιήθηκαν δύο ανήλικες που φοιτούν στο ίδιο σχολείο.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι οι δύο 13χρονοι άρχισαν να ασχολούνται με την επίμαχη διαδικτυακή εφαρμογή τον τελευταίο μήνα. Αφού έφτιαχναν τις γυμνές φωτογραφίες, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, έστελναν τις εικόνες σε άλλα κινητά τηλέφωνα συμμαθητών τους, καθώς και σε διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου, όπως το Instagram, το Telegram και το Snapchat.

Εκτός από τους δύο ανήλικους οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στους γονείς τους. Με εντολή Εισαγγελέα όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία αφορά στα αδικήματα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, της πορνογραφίας ανηλίκων και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου (για τους γονείς).


Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή που «γδύνει» κόσμο αρχικά δίνει τη δυνατότητα χρήσης δωρεάν και στη συνέχεια απαιτεί πληρωμή, ενώ φαίνεται ότι έχει διαδοθεί στους κόλπους των ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου