Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Διαμαρτυρία αστυνομικών: «Έξω η Αστυνομία από τα γήπεδα, δεν κοστίζουν οι ζωές μας 30 ευρώ»
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τι εξηγεί ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης


Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, στα φρικιαστικά επεισόδια στου Ρέντη.


Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί προχωρούν στις 14:00 το μεσημέρι, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα της ΠΟΑΣΥ. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χατζόπουλο, γενικό γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι χούλιγκανς τους αντιμετωπίζουν ως στόχους, ξεσπούν επάνω τους, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος στο άκουσμα της είδησης του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου του.

«Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο, να επιστρέψει στην καθημερινότητά του σύντομα. Η Αστυνομία πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα γήπεδα. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Δεν είμαστε οι security των ΠΑΕ. Να καταλάβουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ ότι πρέπει να προστατεύσουν το ''προϊόν'' τους από μόνοι τους. Οι αστυνομικοί εργάζονται για την ασφάλεια του πολίτη. Πρέπει να σταματήσει η παρουσία μας στα γήπεδα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έχουμε αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς συναδέλφων. Οι χούλιγκανς θέλουν να ξεσπάνε πάνω μας. Η κυβέρνηση μας είπε πως όσοι απασχολούνται στα γήπεδα θα παίρνουν 30 ευρώ μοικτά. Δεν τα θέλουμε, η ζωή του αστυνομικού δεν αξίζει 30 ευρώ».
Συγκεντρώσεις και στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, συνολικά 70 μέλη της Ένωσης Αστυνομικών με πούλμαν κατεβαίνουν στην Αθήνα, μαζί με μέλη του Προεδρείου, με σκοπό να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα γίνει την ίδια ώρα στην πρωτεύουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου