Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Το «όλα στο τραπέζι» της κυβέρνησης...

 Τα νέα μέτρα κατά της βίας εντός και εκτός γηπέδων θα ανακοινώσει σήμερα στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με την κυβέρνηση να θέλει να δείξει αποφασιστικότητα και να διαμηνύει πως όλα είναι στο τραπέζι, μετά τα επεισόδια στο Ρέντη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε χθες σε ανάρτηση του εξέφρασε την... οργή του για τον τραυματισμό του αστυνομικού και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη για την καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσου, καθώς και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Η σύσκεψη διήρκεσε δύο ώρες και σε αυτή εκλήθη και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενώ οι παριστάμενοι άφησαν τα κινητά εκτός αίθουσας για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές. Η κυβέρνηση τήρησε σιγή ιχθύος άλλωστε και στη συνέχεια, παραπέμποντας στις σημερινές ανακοινώσεις.

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Ήδη όμως κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια, όπως η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους ή ακόμη και η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, κάτι που έχουν ζητήσει οι ομοσπονδίες των αστυνομικών μετά τα επεισόδια στο Ρέντη. Η κυβέρνηση βρίσκεται άλλωστε αντιμέτωπη με την οργή και των στελεχών της ΕΛΑΣ, που παραδοσιακά αποτελούν προνομιακό κοινό της Νέας Δημοκρατίας.

“Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα περισσότερο. Ό,τι έχουμε κάνει – που έχουμε κάνει πολλά και ορισμένα από αυτά έχουν αποδώσει – δεν είναι αρκετά”, δήλωσε μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με την UEFA. Καθώς και ότι εξετάζεται η λήψη μέτρων για την πρόληψη φαινομένων βίας και επεισοδίων με αφορμή τον αθλητισμό και εκτός γηπέδων. Εξάλλου και τα δύο τελευταία θύματα (‘Άλκης Καμπανός και Μιχάλης Κατσούρης) έχασαν τη ζωή τους εκτός γηπέδων, αλλά με πρόσχημα τα οπαδικά...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου