Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2023

Οι Ρώσοι θρυμματίζουν ολόκληρο το μέτωπο στην Αν. Ουκρανία καθώς ο Ζελένσκι σκέπτεται να αναζητήσει... ελικόπτερο διαφυγής

 


Δραματική και περίεργη ομιλία Ζελένσκι προς τον ουκρανικό στρατό, σαν να ξέρει το... τέλος του πολέμου!

Ρωσικές νίκες κατά μήκους όλου του μετώπου μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων

στην Ουκρανία,

με την κατάσταση να θεωρείται από πολλούς πιο δύσκολη από ποτέ για τον Ζελένσκι και τους διοικητές του.


ΣΦΑΓΉ ΟΥΚΡΑΝΏΝ ΣΤΟ ΓΙΟΥΖΝΟΝΤΟΝΙΈΤΣΚ

Η RIA Novosti ανέφερε σήμερα πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν περίπου 110 Ουκρανούς στρατιώτες στην κατεύθυνση του Γιουζνοντονιέτσκ. Αυτό δήλωσε ο Όλεγκ Τσεκόφ, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Βοστόκ.

«Οι συνολικές απώλειες του εχθρού έφτασαν τα 110 μέλη στρατιωτικού προσωπικού, μαζί με 3 οχήματα» δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Ο Τσεκόφ εξήγησε πως η ρωσική αεροπορία και το ρωσικό πυροβολικό χτύπησαν σημεία προσωρινής παράταξης μονάδων της 79ης Ταξιαρχίας Εναέριας Εφόδου στην Κονσταντίνοβκα, της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Ουγκλεντάρ και της 118ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Μακάροβκα. Από την άλλη, ρωσικοί εκτοξευτές θερμοβαρικών βλημάτων επιτέθηκαν ουκρανικά οχυρά στις περιοχές Νοβομιχαΐλοβκα, Νοβοντονιέτσκ και Νικόλσκι.

Συνολικά, το Κρεμλίνο ανέφερε πως σε μία εβδομάδα μαχών στις κατευθύνσεις του Ντονιέτσκ, του Γιουζνοντονιέτσκ και της Ζαπορίζια σκοτώθηκαν περίπου 2.875 Ουκρανοί στρατιώτες.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΆ ΠΥΡΆ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΎ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΌΛΕΙΣ

Λίγες ώρες μετά την παραπάνω ενημέρωση, η RIA Novosti μετέδωσε πως ουκρανικά στρατεύματα σφυροκόπησαν με πυρά πυροβολικού την πόλη του Ντονιέτσκ, την Μακίιβκα και την Γκορλόβκα, εκτοξεύοντας συνολικά 24 βλήματα.

«Τα πυρά πυροβολικού εκτοξεύθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της Καρλόβκα, της πόλης του Ντονιέτσκ. Τρία βλήματα διαμετρήματος 155 χιλιοστών εκτοξεύθηκαν» ανέφεραν οι αρχές του Ντονιέτσκ που έχει εγκαταστήσει η Μόσχα.

Τις πρωινές ώρες σήμερα στόχος του ουκρανικού πυροβολικού έγινε και μία περιφέρεια της Γκορλόβκα, η οποία δέχθηκε επίθεση με 4 βλήματα διασποράς ίδιου διαμετρήματος. Λίγο αργότερα, η πόλη επλήγη με ακόμη 14 κανονικά βλήματα 155 χιλιοστών και 4 βλήματα 152 χιλιοστών.

Τέλος, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν 2 βλήματα 155 χιλιοστών στην Μακίιβκα στις 9:45 το πρωί σήμερα.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΈΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΖΕΛΈΝΣΚΙ


Τέλος, να αναφέρουμε πως δημοσιεύθηκε τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο, στο οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνεται στον ουκρανικό στρατό. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να τους ευχαριστεί «για αυτήν την εβδομάδα», μία εβδομάδα κόλαση θα λέγαμε για την Ουκρανία.

Δραματικά θα χαρακτηρίζαμε τα λόγια του Ουκρανού ηγέτη, ο οποίος φαίνεται να αναγνωρίζει ότι ο ουκρανικός στρατός έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αυτές τις ημέρες, ωστόσο και πάλι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την Ουκρανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου