Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2023

Αράχωβα: Οι τρεις κάμερες που «είδαν» τον Όλιβερ και τα σχόλια για την εμπλοκή του Ανθρωποκτονιών Στην Αράχωβα δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που συνδράμουν στην έρευνα.

 





 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Δεκάδες ώρες αφιερώνουν στην εξέταση υλικού από κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τη σύλληψη του ατόμου που κακοποίησε βάναυσα το χάσκι στην Αράχωβα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, οι αστυνομικοί έχουν δει δεκάδες ώρες υλικού και από τις ημέρες που προηγήθηκαν της κακοποίησης, πριν δηλαδή την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. Από την έρευνα προκύπτει ότι ο «Όλιβερ» περιφερόταν στους δρόμους της Αράχωβας και τις ημέρες πριν την Κυριακή, δηλαδή στις 24 και στις 25 Νοεμβρίου. Μέχρι την Κυριακή το σκυλί φαίνεται να είναι καλά και μάλιστα κινείται στην περιοχή με τρόπο που δείχνει ότι αισθάνεται ότι είναι σε απολύτως γνώριμο περιβάλλον. Οι αστυνομικοί εστίασαν περισσότερο στην εξέταση υλικού από τρεις κάμερες καταστήματος που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του ιδιοκτήτη του «Όλιβερ».

Οι αστυνομικοι προσπαθούν να βρουν μέσα από τις κάμερες κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον δράστη.

 


Παράλληλα, το συνολικό υλικό θα σταλεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα το αξιολογήσει και θα κρίνει -μεταξύ άλλων- εάν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι δίωξη στον ιδιοκτήτη του χάσκι για πλημμελή φύλαξη δεσποζόμενου ζώου.

Την ίδια ώρα, από χθες Πέμπτη βρίσκονται στην Αράχωβα δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που συνδράμουν στην έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου. Η εντολή που δόθηκε στο Ανθρωποκτονιών για συνδρομή στην έρευνα σχολιάστηκε εντόνως στο εσωτερικό της Αστυνομίας, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για επικοινωνιακή κίνηση που στέλνει λάθος μηνύματα προς την κοινωνία για το αξιόμαχο της Ελληνικής Αστυνομίας.


«Όταν για μία κακοποίηση ζώου στέλνεις το Ανθρωποκτονιών, περνάς το μήνυμα ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες της Βοιωτίας δε μπορούν να διαχειριστούν μία υπόθεση που δεν χαρακτηρίζεται καν ως πολύπλοκη», σχολιάζουν αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται μάλιστα ότι όταν ελήφθη η απόφαση για συνδρομή στην υπόθεση του Ανθρωποκτονιών δεν ήταν λίγοι αυτοί στο εσωτερικό της Αστυνομίας που αρχικά νόμιζαν ότι πρόκειται για πλάκα. Και αυτό διότι οι έμπειροι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι ήδη επιφορτισμένοι με μία σειρά από υποθέσεις του αντικειμένου τους, ενώ δεν συνηθίζεται η συνδρομή τους σε υποθέσεις που δεν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις επί των ανθρωποκτονιών.

Στο μεταξύ, έγινε χθες η εκταφή του «Όλιβερ» από πλαγιά της περιοχής, προκειμένου να γίνει μία προσπάθεια άντλησης περισσότερων στοιχείων από τους πραγματογνώμονες. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη νεκροψία-νεκροτομή προκύπτει κακοποίηση από χτυπήματα που εντοπίστηκαν στα πλευρά του ζώου. Δεν επιβεβαιώνεται όμως αυτό που είχε ειπωθεί αρχικά για σεξουαλική κακοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου