Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2023

«Ηχηρές» βολές Μάνου κατά Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές Ως θλιβερή χαρακτηρίζει ο Στέφανος Μάνος την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές με ενιαία Περιφέρεια.
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - INTIME

 

 


Ένας και μοναδικός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τον Στέφανο Μάνο, που οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να μην υπάρξουν Περιφέρειες στις Ευρωεκλογές. Οι ήττες της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε 5 Περιφέρειες, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο πρώην υπουργός του κυβερνώντος κόμματος καταλογίζει πολιτική δειλία στον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή «θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να εμφανίσει τη Ν.Δ. νικήτρια των εκλογών, ένα αποτέλεσμα μη βέβαιο σε περίπτωση διαίρεσης της επικράτειας σε περιφέρειες. Το είδαμε άλλωστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές».


«Θυσιάζει ο κ. Μητσοτάκης τη σωστή δημοκρατική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη για τον εφήμερο κομπασμό της νίκης στις ευρωεκλογές. Είναι θλιβερό. Άλλα πέντε χαμένα χρόνια στο βωμό του αχαλίνωτου κομματισμού», συνεχίζει ο Στέφανος Μάνος στο άρθρο του στην «Καθημερινή» και προσθέτει: «Ελπίζω η κυβέρνηση να μας πληροφορήσει σε ποια δημοκρατική χώρα της Ε.Ε. με πληθυσμό μεγαλύτερο από 5 εκατομμύρια κατοίκους ισχύει σύστημα ενιαίας περιφέρειας και λίστα καταρτισμένη από τον αρχηγό του κόμματος».

Καταλήγοντας ο Στέφανος Μάνος αναφέρει: «Αναρωτιέμαι αν στο υπουργικό συμβούλιο όπου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις κυνικές αποφάσεις του υπήρξε έστω ψίθυρος αντίρρησης ή αν τον προέτρεψαν να συστήσει το ιδιοφυές σύστημα του και στον πρόεδρο Μπάϊντεν: να εκλέγονται και οι 100 γερουσιαστές από ενιαία λίστα επικράτειας ΗΠΑ. Θα μπορούσε να ζητήσει και τη βοήθεια του κ.  
Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου