Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2023

Intrum Hellas - Αποκάλυψη / Ζητά από τους εργαζόμενούς της να ψηφίσουν ΝΔ στις εκλογές του ΟΕΕ (έγγραφο)Προτίθεται να πληρώσει και την ετήσια συνδρομή για να ψηφίσουν δεξιά - Ωμή παρέμβαση της εταιρείας που διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια υπέρ της ΝΔ


H«Intrum Hellas», είναι θυγατρική της «Intrum Holding Spain SAU» με έδρα τη Στοκχόλμη. Η τελευταία κατέχει το 80% της ημεδαπής Intrum ενώ η τράπεζα Πειραιώς κατέχει το υπόλοιπο 20%.


Η «Intrum Hellas» είναι μια εταιρεία «ειδικού σκοπού», μια εταιρεία servicer, που διαχειρίζεται «κόκκινα» αλλά και ενήμερα δάνεια Ελλήνων δανειοληπτών. Για την ακρίβεια είναι η πρωταγωνίστρια των πλειστηριασμών στην ημεδαπή αφού όχι μόνο υπερδιπλασιάζει τα κέρδη της κάθε χρόνο αλλά έχει τέτοια κερδοφορία που η «μαμά» πολυεθνική, leader του κλάδου, έσπευσε να δανειστεί από τη θυγατρική της στην Ελλάδα, μέσω ομολογιακού δανείου, 130.000.000 ευρώ. Τόσο καλά πάνε οι δουλειές στην Ελλάδα.

Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα γράφουμε όλα αυτά;

Διότι αποκαλύπτουμε σήμερα ένα εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας, που διακινήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2023 από το εταιρικό email, μέσω του οποίου προτρέπονται οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) την ερχόμενη Κυριακή (10 Δεκεμβρίου) συγκεκριμένο υποψήφιο, συγκεκριμένης παράταξης και για την ακρίβεια της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (ΔΗΚΙΟ) της παράταξης της ΝΔ.


Η σύνδεση με τη ΝΔ καταδεικνύεται και αν μπει κάποιος στον ιστότοπο της παράταξης όπου θα δει φαρδύ πλατύ το σήμα της ΝΔ.

Μάλιστα ο συντάκτης του εταιρικού email πληροφορεί όσους εργαζόμενους δεν έχουν γραφτεί στο ΟΕΕ να το πράξουν άμεσα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές, και η Intrum θα τους καλύψει τόσο το κόστος εγγραφής όσο και την ετήσια συνδρομή!

Είναι περιττό να πούμε πως υποψήφιοι στις εκλογές του ΟΕΕ είναι και άλλοι εργαζόμενοι στην Intrum με άλλες παρατάξεις αλλά η διοίκηση της εταιρείας δείχνει μια εκλεκτική συγγένεια προς την παράταξη της ΝΔ και τον υποψήφιό της.

Και το ερώτημα που τίθεται και προς την κυβέρνηση και προς τα εργασιακά σωματεία είναι πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι μια εταιρεία να προτρέπει τους εργαζόμενούς της να ψηφίσουν τον εκλεκτό της στις όποιες εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου