Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2023

Super League 1: Αυτά τα παιχνίδια θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών «Λουκέτο» στη Super League 1 για δύο μήνες αποφάσισε η κυβέρνηση και έτσι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.



Eurokinissi






Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (11/12), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και σε αυτά περιλαμβάνεται η διεξαγωγή των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.


Μεταξύ των αγώνων που θα γίνουν χωρίς κόσμο στις εξέδρες είναι και ορισμένα ντέρμπι. Αναλυτικά, πρόκειται για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ και το Άρης - ΠΑΟΚ (17η αγωνιστική), το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (18η αγωνιστική), το Άρης - Ολυμπιακός (19η αγωνιστική), το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20ή αγωνιστική), το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (21η αγωνιστική), το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (22η αγωνιστική) και το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (23η αγωνιστική).



Οι αγώνες της Super League 1 που θα γίνουν χωρίς κόσμο

14η αγωνιστική

Άρης - ΟΦΗ


Αστέρας - ΠΑΟΚ


Ατρόμητος - Παναθηναϊκός


Κηφισιά - ΠΑΣ


Παναιτωλικός - ΑΕΚ


Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός


Λαμία - Βόλος

15η αγωνιστική

ΟΦΗ - Αστέρας


Άρης - Λαμία


Βόλος - Παναθηναϊκός


ΠΑΣ - Παναιτωλικός


Κηφισιά - ΠΑΟΚ


Ατρόμητος - Ολυμπιακός


Πανσερραϊκός - ΑΕΚ

16η αγωνιστική

Αστέρας - Άρης


Ατρόμητος - Κηφισιά


Παναθηναϊκός - ΠΑΣ


Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός


Λαμία - Ολυμπιακός


ΑΕΚ - Βόλος


ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

17η αγωνιστική

Άρης - ΠΑΟΚ


Βόλος - Ατρόμητος


ΟΦΗ - Λαμία


Ολυμπιακός - ΑΕΚ


Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός


Πανσερραϊκός - Κηφισιά


ΠΑΣ - Αστέρας

18η αγωνιστική

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός


Αστέρας - Βόλος


Ατρόμητος - ΟΦΗ


Κηφισιά - Ολυμπιακός


ΠΑΟΚ - ΠΑΣ


Παναιτωλικός - Άρης


Λαμία - Πανσερραϊκός

19η αγωνιστική

Άρης - Ολυμπιακός


Ατρόμητος - ΑΕΚ


Βόλος - ΠΑΟΚ


ΟΦΗ - Παναιτωλικός


Παναθηναϊκός - Αστέρας


ΠΑΣ - Πανσερραϊκός


Λαμία - Κηφισιά

20ή αγωνιστική

ΑΕΚ - ΟΦΗ


Αστέρας - Ατρόμητος


Ολυμπιακός - ΠΑΣ


ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός


Παναιτωλικός - Λαμία


Πανσερραϊκός - Βόλος

21η αγωνιστική

ΑΕΚ - Αστέρας


Ατρόμητος - ΠΑΟΚ


Βόλος - Παναιτωλικός


ΟΦΗ - Κηφισιά


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός


Πανσερραϊκός - Άρης


ΠΑΣ - Λαμία

22η αγωνιστική

Κηφισιά - Βόλος


Ολυμπιακός - ΟΦΗ


ΠΑΟΚ - ΑΕΚ


Παναιτωλικός - Ατρόμητος


Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός


ΠΑΣ - Άρης


Λαμία - Αστέρας

23η αγωνιστική

ΑΕΚ - Κηφισιά


Αστέρας - Παναιτωλικός


Ατρόμητος - Άρης


Βόλος - ΠΑΣ


ΟΦΗ - Πανσερραϊκός


ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός


Παναθηναϊκός - Λαμία
«Λουκέτο» στις εξέδρες στο Κύπελλο Ελλάδας και στα φιλικά

Παράλληλα, σε συμπληρωματική ενημέρωση, επισημαίνεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024.
Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

«Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία των συναρμόδιων Υπουργών ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων Β της Super League 2, οι οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Εκδίδεται σήμερα σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει, παράλληλα, ότι - με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού - το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της, αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προφανείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου