Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2023

Προσφυγή στο ΣτΕ από Vinci - Mytilineos κατά του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Αττικής Οδού Προσφυγή στο ΣτΕ από την επιλαχούσα κοινοπραξία - Έρχονται καθυστερήσεις στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό.




EUROKINISSI

 
 

Η κοινοπραξία των Vinci – Mytilineos, η οποία έχει καταθέσει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά για την Αττική Οδό, προσέφυγε κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Εμμένει στους ισχυρισμούς τους οποίους αρχικά είχε διατυπώσει στην προσφυγή της στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ).


Στον διαγωνισμό της νέας 25ετούς σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής – πλειοδότης, με προσφορά 3,27 δισ. ευρώ, η ΓΕΚ Τέρνα.

Η τρέχουσα σύμβαση να λήγει τον Οκτώβριο 2024 και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, που κατατέθηκε στη Βουλή, το οικονομικό κλείσιμο της σύμβασης για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2024.
 


Αν σημειωθούν καθυστερήσεις και τελικά δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τον Οκτώβριο 2024, η Αττικής Οδός θα επιστρέψει στο Δημόσιο. Το τελευταίο, πιθανώς θα εξετάσει το ενδεχόμενο διαγωνισμού - εξπρές για τη λειτουργία της Αττικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου