Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024

Μήνυμα Νετανιάχου για ομήρους - «Δεν θα καταβάλουμε οποιοδήποτε τίμημα για τη διάσωσή τους» Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρά τις πιέσεις των συγγενών, δείχνει πλέον να «γυρίζει την πλάτη» στους ομήρους.






 

 


Το Ισραήλ δεν θα καταβάλει «οποιοδήποτε τίμημα» για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, Μπεζαλέλ Σμότριτς.

Οι δηλώσεις της ισραηλινής ηγεσίας επικρίθηκαν από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ και τον υπουργό Μπένι Γκαντς και προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις από τις οικογένειες των ομήρων που πιέζουν την κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των συγγενών τους.

Συγκεκριμένα, ο Μπεζαλέλ Σμότριτς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kan Radio για τους 134 ομήρους που παραμένουν στη Γάζα, ανέφερε πως η επιστροφή τους είναι «πολύ σημαντική» αλλά δεν γίνεται να απελευθερωθούν «με οποιοδήποτε κόστος». 


Επανέλαβε δε την άποψή πως ο μοναδικός τρόπος για την απελευθέρωσή τους είναι η ενίσχυση των στρατιωτικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και η ήττα της Χαμάς.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του Σμότριτς, το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε μια ανακοίνωση υποστηρίζοντας τη θέση που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.


«Υπάρχει μεγάλη πίεση στο Ισραήλ, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, να σταματήσει τον πόλεμο προτού να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας, συμπεριλαμβανομένης και μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων με κάθε κόστος. Δεν είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα, και ασφαλώς όχι το παραληρηματικό κόστος που ζητά από εμάς η Χαμάς και το οποίο θα σήμαινε την ήττα του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου