Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024

Θρίλερ με τα παιδιά του «Παλαιοχριστιανού» - Τα ψάχνουν σε «αυτόνομα» μοναστήρια Εξαφανίστηκαν μαζί με τη μητέρα τους από τα Τρίκαλα Κορινθίας όταν η οικογένεια αντιλήφθηκε ότι θα δοθεί εντολή Εισαγγελέα.






 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Σε «αυτόνομα» μοναστήρια που δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής ή της Εκκλησίας της Ελλάδος αναζητούνται τα παιδιά του 45χρονου «Παλαιοχριστιανού» στα Τρίκαλα Κορινθίας. Εξαφανίστηκαν μαζί με τη μητέρα τους όταν η οικογένεια αντιλήφθηκε ότι θα δοθεί εντολή Εισαγγελέα προκειμένου να απομακρυνθούν από το κοινόβιο, με σκοπό να μεταφερθούν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια σε κάποια μονάδα φροντίδας και φιλοξενίας (έως ότου αποφανθούν οι υπηρεσίες για την επιμέλειά τους).

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η πρώτη πληροφορία που περιήλθε σε γνώση των Αρχών ανέφερε ότι η γυναίκα και τα παιδιά βρίσκονται σε συγκεκριμένη περιοχή της Λαμίας, όπου θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο. Παρά τις έρευνες που έγιναν δεν εντοπίστηκαν πουθενά.

Το επόμενο βήμα για τις Αρχές ήταν να «χαρτογραφηθούν» οι υπόλοιπες κοινότητες «Παλαιοχριστιανών» ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μετακινήθηκαν προς τα εκεί και εάν έλαβαν φιλοξενία από κάποιον ομόθρησκό τους. Ούτε προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε αποτέλεσμα. Το τρίτο βήμα ήταν να γίνει έρευνα σε περιοχή της Εύβοιας, όπου έχει ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν η οικογένεια. Και σε αυτή την περίπτωση η προσπάθεια απέβη άκαρπη.

Πλέον οι Αρχές εστιάζουν το ερευνητικό τους ενδιαφέρον σε μοναστήρια για τα οποία έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν πληροφορίες ότι ζουν άτομα που ταιριάζουν ιδεολογικά με τους «Παλαιοχριστιανούς». Πρόκειται για μοναστήρια που δεν έχουν ρεύμα και δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμα.
Απολογείται ο 45χρονος

Αυτό που προέχει για τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές είναι η ασφάλεια των παιδιών. Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας που συνελήφθη τη Δευτέρα θα απολογηθεί σήμερα στην Κόρινθο. Με βάση τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει το πιθανότερο είναι να αφεθεί ελεύθερος. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, εάν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα έχει ενδιαφέρον για τις Αρχές με ποιο τρόπο θα επανενωθεί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του που αγνοούνται (παρά την εισαγγελική εντολή).

Σημειώνεται ότι, όπως φαίνεται σε έγγραφο που είναι στη διάθεση του iEidiseis, το Σεπτέμβριο του 2020 ο 45χρονος ζήτησε τη μετάταξή του από το Δήμο Ηλιούπολης στο Δήμο της Ερέτριας στην Εύβοια. Φέρεται να επικαλέστηκε λόγους υγείας. Το αίτημά του πέρασε από τις αρμόδιες επιτροπές και έγινε δεκτό. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας.



Ένα άλλο κομμάτι της έρευνας αφορά στην πατρότητα των παιδιών που ζούσαν στο κοινόβιο. Αρχικά οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι όλα τα παιδιά της οικογένειας έχουν πατέρα τον 45χρονο. Αυτό άλλωστε φέρεται να τους είπε εκείνος αρχικά, για να εξηγήσει στη συνέχεια μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις ότι το ένα παιδί είναι εγγόνι του.

«Το είπα παιδί μου, γιατί το παιδί της κόρης μου είναι δύο φορές παιδί μου», φέρεται να είπε. Επίσης, μέλος της οικογένειας είναι έγκυος, χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών ποιος είναι ο πατέρας. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι οι αστυνομικοί θα κάνουν έρευνες στα ληξιαρχεία για να εξακριβώσουν εάν έχουν δηλωθεί όλα τα παιδιά, εάν δηλαδή υπάρχουν ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως και τι αναγράφουν.

«Κανένα αδίκημα»

Ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο εντολέας του δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα: «Το μόνο που έχω συνεννοηθεί με τον Διοικητή είναι ότι θα υπογράψει για το ανήλικο τέκνο του ένα έγγραφο, για το οποίο ο Εισαγγελέας διέταξε την επείγουσα προκαταρκτική (…) Και εγώ και ο εντολέας μου υποστηρίζουμε ότι δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα παιδιά τα φροντίζει και εκείνος και η σύζυγός του, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους, δεν υπάρχει καμία παραμέληση ανηλίκου (…) Δεν μπορεί με τη συναίνεση του ανηλίκου, εάν δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του, να αφαιρεθεί καμία επιμέλεια, δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα σε κανέναν από τους δύο γονείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου