Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29, 2024

Πάλι πρόλαβαν να στοχοποιήσουν τον Χάρη Δούκα Τελικά, το Φρουραρχείο της Βουλής έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. (σσ Δεν είπε ο Δούκας να σβησθούν τα ονόματα. Ωστόσο εκείνοι που εκτέλεσαν την εντολή του Φρουραρχείου ήταν οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων)






«Θύελλα» ξέσπασε από το βράδυ της Τετάρτης για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενέργεια την οποία πολλοί «γνωστοί άγνωστοι» έσπευσαν να χρεώσουν στον Χάρη Δούκα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη -και σίγουρα ούτε η τελευταία- φορά που ο νέος δήμαρχος Αθηναίων πέφτει θύμα στοχοποίησης -ή και παγίδευσης- από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.


Αυτή τη φορά -και με την ίδια γνωστή «συνταγή»- ιστοσελίδες, γνωστοί τηλεσχολιαστές και «ορφανά» του Κώστα Μπακογιάννη σήκωσαν «μανίκια» από την πρώτη κιόλας στιγμή, προσπαθώντας να βάλουν στο κάδρο των ευθυνών τον Χάρη Δούκα.

Ωστόσο, λίγες μόνο ώρες κράτησε η «επιχείρηση», καθώς γρήγορα αποκαλύφθηκε η αλήθεια, δικαιώνοντας τελικά τον Χάρη Δούκα.


Την εντολή να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων δεν ήταν έδωσε κανένας δήμαρχος Αθηναίων, αλλά το Φρουραρχείο της Βουλής.







«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής», δήλωσε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ρωξάννη Μπέη.

Μάλιστα, η ίδια χαρακτηρίζει ως «αδικαιολόγητη ενέργεια» το σβήσιμο των ονομάτων και ως «απολύτως δικαιολογημένη» την κριτική που ασκείται.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», τονίζει χαρακτηριστικά.

 


Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι το Φρουραρχείο της Βουλής φέρει την ευθύνη, η κ. Μπέη από την πλευρά της ζητά συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες. «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», αναφέρει.
Επιβεβαιώνει το Φρουραρχείο της Βουλής και λέει ότι δεν ήξερε τι έγραφαν (!)

Την αντιδήμαρχο Καθαριότητας επιβεβαιώνουν πηγές του Φρουραρχείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

Α.Κρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου