Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2024

Πρόεδρος της ασυδοσίας





ΠτΔ: Ο ηρωικός αγώνας του ουκρανικού λαού αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού (vid)


Ώς σύνηθως, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει ότι είναι η χειρότερη πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού.
Χθες, η Σακελλαρόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση για τον «ηρωικό λαού της Ουκρανίας του οποίου ο αγώνας μας εμπνέει».

Για τον ηρωικό λαού της Βορείου Ηπείρου που διώκεται από το αλβανικό καθεστώς, δεν έχει βγάλει άχνα. Για τις ασύλληπτες τουρκικές προκλήσεις που έφτασαν μέχρι τον ΟΗΕ με την ανάρτηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, δεν έβγαλε άχνα, παρότι είχε θεσμική υποχρέωση.

Για την καταστροφή του κράτους – δικαίου επί των ημερών της, για τον πρωτοφανή διασυρμό της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο, πάλι επί των ημερών της, φυσικά δεν είπε κουβέντα. Για την απόπειρα της κυβέρνησης να παραβιάσει το Σύνταγμα αναγνωρίζοντας ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πάλι δεν έβγαλε κουβέντα. Παρά την πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, του οποίου μάλιστα είχε διατελέσει πρόεδρος!

Το ότι κλείνει την ανακοίνωση της με την ναζιστική ιαχή Slava Ukraini, δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση. Εάν μπορούσε να ψελλίσει και Slava Lignadi, θα το έκανε…



«Στεκόμαστε πάντα δίπλα στον Ουκρανικό λαό» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι «ο ηρωικός αγώνας του ουκρανικού λαού για ελευθερία, εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για όλους μας».

Ειδικότερα, στη δήλωσή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:


«Συμπληρώνονται φέτος δύο χρόνια αντίστασης της Ουκρανίας κατά της απρόκλητης ρωσικής εισβολής.

Ο ηρωικός αγώνας του ουκρανικού λαού για ελευθερία, εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για όλους μας. Στεκόμαστε πάντα δίπλα του.

Slava Ukraini!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου