Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024

Γιαννακοπούλου: «Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» Η Νάντια Γιαννακοπούλου διαφωνεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, για το νομοσχέδιο που αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.




Eurokinissi | Σωτήρης Δημητρόπουλος

 

Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε το Σάββατο (24/02) πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή (23/02) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».


Ακόμα, η ίδια απέφυγε να απαντήσει αν έχει ζητηθεί η σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.
«Όχι» από τον Νίκο Ανδρουλάκη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Με αυτόν τον τρόπο, η Νάντια Γιαννακοπούλου διαφοροποιείται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος την Πέμπτη (22/02) ανέφερε πως το κόμμα δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» το εξής: «Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου