Daily Mail
Έκπληκτη έμεινε μία γυναίκα στην Αυστραλία όταν αντίκρισε ένα αλλόκοτο πλάσμα με περίεργα μάτια στην αυλή του σπιτιού της, στο δυτικό Σίδνεϋ.
Αναλυτικότερα, η γυναίκα εντόπισε το καφέ πλάσμα, που έμοιαζε με γυμνοσάλιαγκα, να βρίσκεται κουλουριασμένο σε έναν φράκτη στον κήπο της
Το μυστήριο πλάσμα σε σχήμα μικροσκοπικής κάμπιας είχε ροζ-μαύρα μάτια που το έκαναν να μοιάζει με… χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.
Η γυναίκα τράβηξε πολλές φωτογραφίες, τις οποίες ανάρτησε στο Facebook σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις. «Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το παράξενο πλασματάκι;», ρώτησε.
Κάποιοι χρήστες αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για κάμπια, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που πίστευαν ότι ήταν κάποιου είδους ψεύτικο αντικείμενο, σύμφωνα με την Daily Mail.
«Σοβαρά, νόμιζα ότι κόλλησες ψεύτικα μάτια σε μια κάλτσα με περίεργο σχήμα», έγραψε ένας χρήστης.
Ο Andrew Mitchell, εντομολόγος στο Μουσείο της Αυστραλίας, είπε ότι το πλάσμα είναι μια μορφή προνύμφης του Pale Brown Hawkmoth που ονομάζεται «Theretra latreillii».
«Βρίσκεται πιο συχνά σε αμπέλια και είναι αρκετά συνηθισμένη, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου», είπε. «Αυτό το είδος έχει αρκετά μεγάλη εξάπλωση, από την περιοχή Kimberley (στη Δυτική Αυστραλία) προς τα ανατολικά κατά μήκος της παράκτιας λωρίδας μέχρι το Cape York (στο μακρινό βόρειο Queensland) και μετά νότια μέχρι το Σίδνεϋ.
Το σώμα του εντόμου έχει ένα ξεχωριστό καφέ χρώμα που επιτρέπει στο πλάσμα να μεταμφιεστεί προκειμένου να μην το εντοπίζουν οι θηρευτές του. Τα μάτια με το περίεργο σχήμα χρησιμοποιούνται επίσης από το ζωύφιο για να προστατευτεί.
Το πολύχρωμο χαρακτηριστικό τους έχει σχεδιαστεί για να τρομάζει τα αρπακτικά, είπε ο κ. Μίτσελ.
«Όταν απειλούνται, φουσκώνουν το μπροστινό μέρος του σώματός τους, το σηκώνουν στον αέρα, ρουφούν λίγο το κεφάλι και μπορούν να μοιάζουν αρκετά πειστικά με φίδι όταν το βλέπουμε από μπροστά», είπε.
Αυτού του είδους τα έντομα έχουν είτε πράσινο, είτε καφέ χρώμα και μπορούν να φτάσουν τα 7 εκατοστά σε μήκος.
Οι κάμπιες αυτές βρίσκονται συχνά σε κήπους και δεν δαγκώνουν ή τσιμπούν, αλλά μπορεί να απελευθερώσουν ένα πράσινο υγρό εάν ενοχληθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου