Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2024

Η Ρωσία απειλεί με πόλεμο το ΝΑΤΟ εάν τα κράτη μέλη της Συμμαχίας στείλουν στρατό στην Ουκρανία Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στις σκέψεις νατοϊκών για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.







 


 


Με κήρυξη πολέμου προειδοποίησε η Ρωσία το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που υλοποιήσουν τις σκέψεις σχετικά με αποστολή στρατευμάτων από κράτη μέλη της Συμμαχίας στην Ουκρανία.

«Η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα σχετικά σενάρια που εξετάστηκαν στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, αλλά και τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πως το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων για στήριξη της Ουκρανίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.


«Δεν είναι σε καμία περίπτωση προς το συμφέρον των χωρών αυτών. Θα πρέπει να το γνωρίζουν», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Το ίδιο το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο αποστολής κάποιων στρατευμάτων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ σημαντικό νέο στοιχείο».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα υπήρχε κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ στην περίπτωση αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ απάντησε: «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συζητήσουμε όχι για το αν είναι ενδεχόμενη, αλλά για το αν είναι αναπόφευκτη (μια άμεση σύγκρουση)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου