Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2024

Eurovision 2024: Σάλος με το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού – Αιχμές πως πρόκειται για αντιγραφή Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κροατία στη Eurovision 2024, φέρεται να μοιάζει αρκετά με ένα κομμάτι που έχει κυκλοφορήσει από το 2020.





Instagram | the_baby_lasagna_

 


Γράφει ο Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
 


Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος γύρω από τη νίκη του τραγουδιού «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, στον εθνικό τελικό της Κροατίας για τον διαγωνισμό της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει από τις 7 έως τις 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας, και ήδη κατηγορείται για αντιγραφή.







Συγκεκριμένα, το τραγούδι που φέρεται να έχει αντιγράψει ο Baby Lasagna (κατά κόσμον Marko Purišić) για το «Rim Tim Tagi Dim» είναι ένα απόσπασμα από το κομμάτι με τίτλο «Espectro» του DJ Adrian De La Vega, το οποίο έχει κυκλοφορήσει επίσημα στο Spotify από το 2020.




Μάλιστα, ήδη πολλές αναρτήσεις στο X από fans του διαγωνισμού της Eurovision 2024 κάνουν λόγο για αντιγραφή, κάτι που αντιβαίνει στους κανονισμούς του μουσικού θεσμού μιας και σε αυτόν πρέπει να κατατίθενται πρωτότυπες συνθέσεις. Φυσικά, δεν είναι πρώτη φορά που κάποιο τραγούδι του διαγωνισμού της Eurovision κατηγορείται για αντιγραφή – ακόμα και αν πρόκειται για μια νικητήρια συμμετοχή όπως το «Tattoo» της Loreen. 




Στην κορυφή των στοιχημάτων για τη Eurovision 2024 η Κροατία

Επισημαίνεται ότι η σαρωτική νίκη του Baby Lasagna με το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» στον εθνικό τελικό της Κροατίας για τη Eurovision 2024, που έγινε την Κυριακή (25/02), έχει εκτοξεύσει τη χώρα στη δεύτερη θέση των στοιχημάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης στον διαγωνισμό.


Αναλυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα oddschecker.com, στην πρώτη θέση των στοιχημάτων είναι η Ουκρανία με απόδοση 4,33 και ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Κροατία με απόδοση 7, στην τρίτη θέση η Ιταλία με απόδοση 9, στην τέταρτη θέση το Βέλγιο με απόδοση 15, δηλαδή με την ίδια απόδοση που έχει και η Ισλανδία στην πέμπτη θέση.



Μάλιστα, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στις 30 Ιανουαρίου, η Κροατία θα διαγωνισθεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας, και σε αυτόν συμμετέχει η Κύπρος αλλά όχι η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου