Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2024

Οριστικό: Ανοιχτά και μεγάλα σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα 2024 - Ωράριο Ανοιχτά είναι κάποια σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα 2024 μέχρι το μεσημέρι.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI




Γράφει η Γεωργία Καλαντζή



Ανοιχτά θα μείνουν ορισμένα από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα 2024, για τα ψώνια της «τελευταίας στιγμής» ή για τους... ξεχασιάρηδες.

Παρότι η Καθαρά Δευτέρα δεν είναι επίσημη αργία, οι περισσότερες επιχειρήσεις αργούν και παραμένουν κλειστές. Ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα τελευταία χρόνια κρατούσαν κλειστά τα καταστήματά τους, φαίνεται όμως ότι πάει να αλλάξει αυτό.





Πιο αναλυτικά, εκτός από φούρνους, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, ανοιχτά θα είναι και κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, το LIDL -σε όλη την Ελλάδα- θα είναι ανοιχτό από τις 08:00 το πρώι έως τις 14:00 το μεσημέρι.


Επιπλέον, σε πολλές περιοχές θα είναι ανοιχτά και My Market με ωράριο 08:00-14:00. Στην Αττική τα σούπερ μάρκετ του My Market που θα είναι ανοιχτά θα είναι σε ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΚΟΡΩΠΙ, ΛΑΥΡΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΛΟΥΤΣΑ, ΣΠΑΤΑ. (Δείτε ΕΔΩ ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά).

Το Market In πέρσι την Καθαρά Δευτερά είχε ανοίξει από τις 08:00 - 13:30, αλλά για φέτος ακόμα αναμένεται η ανακοίνωση. Οι υπάλληλοι πάντως έχουν ενημερωθεί ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 15/3 στην ιστοσελίδα τους (ΕΔΩ).


Τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος θα είναι κλειστά εκτός από αυτό που είναι στο αεροδρόμιο (Σπάτα) που θα λειτουργήσει 07:00-23:00 αλλά ανοιχτό θα είναι και της Σαντορίνης με ωράριο 08:00-15:00.

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης θα είναι κλειστά.

Ανοιχτά θα είναι επίσης τα Σούπερ Μάρκετ «Κρητικός» με ωράριο 09:00-14:00.


Επίσης, εκτός από τα παραπάνω σούπερ μάρκετ, ανοιχτά θα είναι και τα μίνι μάρκετ αλλά και η αλυσίδα OK MARKET.


Το ωράριο σε Βαρβάκειο και λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα 2024Βαρβάκειος αγορά (21:00 βράδυ Κυριακής μέχρι αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας)
Αγορά του Ρέντη (Από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας)
Λαϊκές αγορές: Λειτουργούν κανονικά όπου υπάρχουν

Ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα θα είναι επίσης:α) καταστήματα εστίασης παντός είδους,
β) κυλικεία, καντίνες, κάβες, καταστήματα λιανικής πώλησης ξηρών καρπών, μικρές αγορές («mini markets») συνεχούς λειτουργίας,
γ) φωτογραφεία,
δ) καταστήματα παροχής υπηρεσιών διασκέδασης παντός είδους,
ε) ξενοδοχεία,
στ) ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία και συναφή καταστήματα,
ζ) ανθοπωλεία,
η) πρατήρια υγρών καυσίμων,
θ) περίπτερα,
ι) καταστήματα και εγκαταστάσεις που λειτουργούν στους χώρους των Κεντρικών Αγορών,
ια) καταστήματα που κατατάσσονται στις πολύ μικρές οντότητες, σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 του άρθρου 2 του ν. 4308/2014 (Α’ 251), σε δημοτικά διαμερίσματα με μόνιμο πληθυσμό μικρότερο από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους,
ιβ) γραφεία τελετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου