Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024

Τα μυστήρια με τις πτήσεις του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και τα… αστακουδάκια της Ελευσίνας Τελευταία αποκάλυψη η πρωθυπουργική πτήση προς την Όαση Σίβα της Αιγύπτου όπου «έσβησαν» το στίγμα του αεροσκάφους.




Είναι παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη όταν αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας θα τοποθετεί «δικό» της – έμπιστο Πτέραρχο αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990 είχε επαναφέρει στην ενέργεια τον Αθανάσιο Σταθιά και, πριν από έναν μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε Αρχηγό ΓΕΑ τον Δημοσθένη Γρηγοριάδη που είχαν συνυπηρετήσει στην Αγχίαλο στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Προηγουμένως ήταν διοικητής της ΔΑΥ στην Ελευσίνα και κάθε φορά που ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την 112 ΠΜ για να επιβιβαστεί στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, η υποδοχή ήταν first class με σπέσιαλ catering που απλώνει πλουσιοπάροχο μπουφέ με μπουκίτσες αστακού, σολομού και κόκκινου μπρικ.





Είναι η αλήθεια ότι οι επισκέπτες επιβαίνοντες στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος τις περισσότερες φορές δεν απλώνουν το χέρι τους στον μπουφέ και, εν συνεχεία, με την απογείωση του αεροπλάνου γίνεται επίγειο πάρτι. Ωστόσο, αυτή η χλιδή ενοχλεί σφόδρα το προσωπικό της 112 ΠΜ το οποίο λόγω των χαμηλών αμοιβών αλλά και του κλίματος δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση που έχει καλλιεργηθεί από τα άκρα της Δεξιάς που έχουν ισχυρά ερείσματα στο στράτευμα, καταγγέλλουν την αλόγιστη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Στις 3 Ιανουαρίου, οι Data Journalists αποκάλυψαν μυστική πτήση του πρωθυπουργικού VIP από την Ολλανδία στο αεροδρόμιο Μπουρζέ της Γαλλίας! Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρέμεινε στο Μπουρζέ μόλις 25 λεπτά. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε εξηγήσεις, αλλά επέλεξε να «σβήσει» από την καταγραφή πτήσεων το στίγμα του αεροσκάφους! Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Με εντολή από το Μαξίμου εκδόθηκε διαταγή με την οποία απειλούνται με κυρώσεις στην ΠΑ αν «διαρρεύσει ξανά κίνηση του πρωθυπουργικού VIP»!


Προηγουμένως, όταν το militaire.gr είχε αποκαλύψει ότι σε πτήσεις VIP επέβαινε και ο προσωπικός επικοινωνιολόγος του κ. Μητσοτάκη, το Μέγαρο Μαξίμου σταμάτησε να στέλνει πλέον ονομαστικές λίστες των επιβατών αλλά μόνο τον αριθμό τους!

Τελευταία αποκάλυψη η πρωθυπουργική πτήση προς την Όαση Σίβα της Αιγύπτου όπου «έσβησαν» το στίγμα του αεροσκάφους. Την αποκάλυψη έκανε το «Documento», το οποίο υποστηρίζει ότι αυτό έγινε γιατί το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε στο Κάιρο αλλά σε τουριστικό θέρετρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου