Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2024

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal
"Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Λευκό Οίκο δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, όπως είχε ανακοινώσει στην Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόρτζ Τσούνης.
Η επίσημη δικαιολογία για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης, είναι ότι οι ημερομηνίες των προγραμμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τζο Μπάιντεν, δεν συνδυάζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal και του καναλιού Omega η πρόταση της αμερικανικής Προεδρίας ήταν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο σε αίθουσα κοντά στο χώρο της εκδήλωσης και όχι στο Όβαλ Όφις.
Η απάντηση της Αθήνας ήταν φυσικά αρνητική. Δεν θα μπορούσε να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο και να μην περάσει από το Όβαλ Όφις. Αυτό το κατανοεί ο καθένας.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Οι Αμερικανοί ζητούν από την Αθήνα να στείλει το ρωσικό σύστημα S-300 στην Ουκρανία. Όμως η Ελλάδα, για να το πράξει αυτό, ζητά το σύστημα Πάτριοτ. Για το θέμα αυτό θα έλεγα ότι υπάρχει εμπλοκή.
Η εξέλιξη, χωρίς αμφιβολία, δεν είναι θετική"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου