Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2024

Άδειασε το Μαξίμου - Τα νέα πρόσωπα που ακούγονται για τις κενές θέσεις Στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο ακούγονται εντόνως δύο ονόματα, ως πιθανοί διάδοχοι των κ. Στ. Παπασταύρου και Γ. Μπρατάκου.






 


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου
 


Μούδιασμα και αγωνία προκάλεσαν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι παραιτήσεις δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, του μέχρι χθες υπουργού Επικρατείας Στ. Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή του γραφείου του Γ. Μπρατάκου, ο οποίος, είχε διαδεχθεί στο πόστο τον Γρηγ. Δημητριάδη.

Η είδηση απλώθηκε εν ριπή οφθαλμού στην αίθουσα του κοινοβουλίου, η οποία εν αναμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού είχε γεμίσει αργά χθες το απόγευμα. Ιδιαίτερα στην πτέρυγα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας το κλίμα ήταν αμήχανο και νευρικό, αφενός διότι δίνεται προς τα έξω μία εικόνα δυσλειτουργίας του κυβερνητικού επιτελείου σε μία στιγμή που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση παρουσιάζει σημαντικές φθορές και αφετέρου διότι υπήρξαν «παράπλευρες απώλειες» ενός «πολέμου» στη θέα του οποίου πολλοί γαλάζιοι νιώθουν δέος.


Επιπρόσθετα, δημιουργείται πλέον ένα αντικειμενικό πρόβλημα λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς και οι δύο παραιτηθέντες συνεργάτες του είχαν κομβικό και πολυεπίπεδο ρόλο. Και κατά γενική εκτίμηση, η αντικατάστασή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο ακούγονται εντόνως δύο ονόματα, ως πιθανοί διάδοχοι των κ. Στ. Παπασταύρου και Γ. Μπρατάκου : Αυτό του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση, τον οποίον ο πρωθυπουργός περιβάλλει με εμπιστοσύνη και εκείνο του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γ. Μυλωνάκη. Τυχόν μετακόμιση του κ. Παπαθανάση στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, συνεπάγεται και αλλαγή φρουράς στο υπουργικό του πόστο. Μία πιθανότατα που κάποιοι δεν αποκλείουν να συνδυαστεί και με άλλες αλλαγές στο υπουργικό σχήμα. 

Πάντως, καθώς οι παραιτήσεις των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού αποφασίστηκαν υπό την πίεση του χρόνου, ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις σε σχέση με τους αντικαταστάτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου