Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

«Βεντέτα» Μητσοτάκη - Κασσελάκη για εταιρείες, offshore και αστακοκάραβα Σκληρό μπρα-ντε-φερ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα και τις «οffshore»




Dimitris Kapantais / SOOC

 


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης
 


Αποφασισμένος να μην αφήνει αναπάντητες τις στοχευμένες επιθέσεις που δέχεται από το Μαξίμου είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επιστρέφει τα «πυρά» κάθε φορά που δέχεται επίθεση για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Σε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ όσο και μέσα από τη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ο Στέφανος Κασσελάκης «σήκωσε το γάντι» απέναντι στις κλιμακούμενες επιθέσεις με φόντο την πρώτη μεταξύ τους εκλογική αναμέτρηση στις ευρωκάλπες του Ιουνίου.





Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως έχει αποχωρήσει από τις εταιρείες πριν από έναν χρόνο και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για «πλαστά Πόθεν Έσχες». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι», είναι το μήνυμα που έστειλε με ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το ''ανακάλυψε'' το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

Δίνοντας τον τόνο, με την έναρξη της ομιλίας του χθες στην παρουσίαση της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για εμμονή που έχουν τις τελευταίες ημέρες μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικοινωνιολόγος του Σταν Γκρίνμπεργκ που προφανώς, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «βλέπουν κυλιόμενες μετρήσεις». Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης «Όλοι το ξέρουμε αυτό, συγχρόνως η αντιπολίτευση που έχει κάνει το κόμμα μας και στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ήμασταν ξεκάθαροι εν αντιθέσει με άλλα κόμματα δήθεν προοδευτικά. Προφανώς όλα αυτά έχουν μεταδώσει ένα μήνυμα και τώρα που έχουμε μια νέα δυναμική και είμαστε ξεκάθαρα δεύτεροι, και ανεβαίνει και γρήγορα, τα εκατομμύρια Γκρίνμπεργκ πήγαν στράφι».


Επικεντρώνοντας μάλιστα στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «κύριε Μητσοτάκη, έχετε επιχειρήσει ποτέ στη ζωή σας; Τι έχετε αρχίσει στη ζωή σας; Το κόμμα σας πότε θα επιστρέψει 500 εκατ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα; Διότι οι τραπεζες δεν έχουν ανακεφαλαιωθεί από το μάννα εξ ουρανού, - από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου - ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Κι έχουν το θράσος να έρχονται τώρα και να ζητάνε και τα ρέστα».
Θετική ατζέντα, το βλέμμα στην Οικονομία και στις ευρωεκλογές

Σε κάθε περίπτωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Mega. Αύριο Πέμπτη θα δοθεί επίσημα το σήμα του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη όπου θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια ημέρα πριν την κατάταξη του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες ο Στέφανος Κσσελάκης μίλησε, στην εκδήλωση της παρουσίασης της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα αδιανόητα αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό οικονομικό μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην «γαλάζια» κυβέρνηση, εστιάζοντας στο οικονομικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για «συνειδητή κυβερνητική πολιτική». Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης «Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια και δεν υπάρχει και καμία λογική που να προσεγγίζει τον μέσο όρο των φορολογικών πολιτικών που ασκούνται στον προηγμένο κόσμο» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για πολιτικές πληθωριστικής και κερδοσκοπικής απληστίας που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μέγαρο Μαξίμου, καθ’ υπόδειξη των μεγάλων οικονομικών παραγόντων».


Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτος στόχος είναι η αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος ώστε το ονομαστικό εισόδημα από κάθε πηγή να επαρκεί για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων. Αναφέρω κάποια άμεσα μέτρα κρατικών παρεμβάσεων καταστολής της ακρίβειας συνολικού ύψους 3,243 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή που επειδή θα πληρώσουν οι κερδοσκόποι, τα έσοδα για το κράτος υπερκαλύπτουν αυτό το κόστος καθώς φτάνουμε στα 3,262 εκ. ευρώ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου