Τρίτη, Απριλίου 30, 2024

Νεκρό 13χρονο αγόρι από την επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο Το αγόρι δέχτηκε επίθεση με σπαθί από 36χρονο στο ανατολικό Λονδίνο. Δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες στο νοσοκομείο.






 
 


Ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του στην επίθεση με σπαθί που σημειώθηκε το πρωί στο ανατολικό Λονδίνο, στη συνοικία Hainault. Δράστης είναι ένας 36χρονος άνδρας, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να χτυπάει και κυνηγάει ανθρώπους με ένα κατάνα.

Συνολικά δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο δράστης αρχικά έπεσε με το αυτοκίνητό του σε ένα σπίτι της συνοικίας του ανατολικού Λονδίνου, λίγο πριν από τις 7 το πρωί, και ακολούθως βγήκε από το αυτοκίνητο και ξεκίνησε την επίθεση με το σπαθί.










BREAKING: Four people ‘stabbed’ at #London tube station by ‘man wielding machete’A critical incident has been declared after a stabbing incident near a London tube station, with one person arrested. The four victims were allegedly attacked at Hainault tube station in… pic.twitter.com/zvrryrsodR— Emeka Gift Official (@EmekaGift100) April 30, 2024







🚨BREAKINGVideo of the attacker in Hainault this morning. He allegedly waited outside houses and attacked random residents. pic.twitter.com/TnWZP362Pd— Paul Golding (@GoldingBF) April 30, 2024




Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο χειρουργείο, καθώς τα τραύματά τους είναι «σοβαρά», χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους. Εκτός κινδύνου είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και οι δύο άλλοι τραυματισμένοι πολίτες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως η επίθεση δεν φαίνεται να ήταν στοχευμένη και να σχετίζεται με τρομοκρατία. Οι αρχές φαίνεται να εξετάζουν το προφίλ του δράστη και εάν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας.


Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Κάν, δήλωσε «απόλυτα συντετριμμένος» για το περιστατικό και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, το χαρακτήρισε «σοκαριστικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου