Κυριακή, Απριλίου 14, 2024

Μις Υφήλιος 2024: Θρίλερ με την ιστορική συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας – Η επίσημη ανακοίνωση Περισσότερες από 100 χώρες θα εκπροσωπηθούν στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2024», ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μεξικό.







Γράφει ο Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
 


Ο oργανισμός που πραγματοποιεί τον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος» αποκάλεσε «ψευδείς και παραπλανητικές» τις αναφορές σχετικά με τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στα καλλιστεία του 2024 – μια είδηση που αν ήταν αληθινή, θα σηματοδοτούσε το ντεμπούτο της μουσουλμανικής χώρας στον θεσμό.

«Καμία διαδικασία επιλογής δεν έχει διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία και οποιοιδήποτε τέτοιοι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και παραπλανητικοί», ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωση που δόθηκε στο CNN την Πέμπτη (11/04) και αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του θεσμού.


Ακόμα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού ομορφιάς πρόσθεσαν: «Ενώ η Σαουδική Αραβία δεν είναι ακόμη μεταξύ των χωρών που έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως (ως) συμμετέχουσες φέτος, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου που προκρίνει μια πιθανή υποψήφια, που θα λάβει το δικαίωμα συμμετοχής και θα οριστεί εθνικός διευθυντής. Η Σαουδική Αραβία δεν θα έχει αυτή την ευκαιρία να συμμετάσχει στα διάσημα καλλιστεία μας μέχρι αυτό να είναι οριστικό και να επιβεβαιωθεί από την Επιτροπή Έγκρισής μας».

Στην ανακοίνωση των καλλιστείων σημειώνεται ότι περισσότερες από 100 χώρες θα εκπροσωπηθούν στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2024», ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μεξικό τον Σεπτέμβριο. Φέτος, μάλιστα, θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός στην ιστορία χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας για τις διαγωνιζόμενες καθώς, τα προηγούμενα χρόνια, οι διαγωνιζόμενες έπρεπε να είναι μεταξύ 18 και 28 ετών.



Η ανάρτηση της Ρούμι Αλ Καχτάνι για τα «Μις Υφήλιος 2024»

Σε αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 25 Μαρτίου, το μοντέλο από τη Σαουδική Αραβία, Ρούμι Αλ Καχτάνι, έγραψε ότι είναι «τιμή» να διαγωνίζεται στα καλλιστεία «Μις Υφήλιος‘ και σημείωσε ότι η προφανής επιλογή της σηματοδοτεί το ντεμπούτο της πατρίδας της στον θεσμό. Η ανάρτηση περιελάμβανε εικόνες της που την απεικόνιζαν να φοράει ένα βραδινό φόρεμα με παγιέτες, λαμπερή τιάρα και ζώνη με κεντημένη την ένδειξη «Μις Υφήλιος – Σαουδική Αραβία».

Πάντως, η ανάρτηση της Ρούμι Αλ Καχτάνι που κοινοποιήθηκε ευρέως τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε ειδησεογραφικά δημοσιεύματα, παραμένει στα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι οι οι διοργανωτές του διαγωνισμού «Μις Υφήλιος» αμφισβητούν πλέον την εγκυρότητά της. «Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η κ. Ρούμι Αλ Καχτάνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, αλλά αν θέλει να συμμετάσχει στα καλλιστεία της Σαουδικής Αραβίας, θα πρέπει να περάσει από την ίδια διαδικασία επιλογής όπως κάθε άλλη υποψήφια», δήλωσε εκπρόσωπος του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Υφήλιος» στο CNN.


ADVERTISING


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου