Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024

«Βεντέτα» Γεωργιάδη - Πολάκη για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ.





Η «βεντέτα» του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη καλά κρατεί (και) για το ΕΣΥ.

Αυτή την φορά οι δυο τους τζαρτζαρίστηκαν άγρια με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν στο ΕΣΥ κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε για την ρύθμιση το ΠΑΣΟΚ.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας υπερψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ωστόσο, απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «στρουθοκαμηλισμό» υποστηρίζοντας πως «βάζει το κεφάλι στην άμμο για να μη δει το πρόβλημα που είναι ότι κάνουμε προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά κηρύσσονται άγονοι».


Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «το θέμα το έχουμε θέσει στην επιτροπή και έχει συζητηθεί με τους φορείς» και κάλεσε την αντιπολίτευση «να πείτε καθαρά διαφωνούμε με την τροπολογία και επειδή διαφωνούμε κάνουμε ότι μπορούμε για να την σταματήσουμε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα, απαντώντας στα «πυρά» της αντιπολίτευσης, πως «όταν είδα την ΟΕΝΓΕ στο γραφείο μου τους ενημέρωσα για αυτή την τροπολογία και έχουν βγάλει δελτίο τύπου στο οποίο με κατηγορούν. Τόσο μεγάλος ήταν ο αιφνιδιασμός που έκανε στην ιατρική κοινότητα».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να υποστηρίξει την ρύθμιση, σημείωσε πως η τροπολογία «επιτρέπει σε έναν ιδιώτη χειρουργό να χειρουργήσει σε δημόσιο νοσοκομείο. Ποιος είναι ο πρώτος ιδιώτης χειρουργός που έχει χειρουργήσει σε δημόσιο νοσοκομείο; Ο Παύλος Πολάκης στο νοσοκομείο Ζακύνθου» δεχόμενος, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, τότε τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

«Επιχειρείτε την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, εγκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη για λαθραία νομοθέτηση και υπερασπίστηκε τον Παύλο Πολάκη που «έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για ανασύσταση του ΕΣΥ».

Για «κατάπτυστη» τροπολογία που διαλύει ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον υπουργό Υγείας να την αποσύρει. Για «κραυγαλέα αντισυνταγματική τροπολογία» μίλησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη με τον στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη που αναφέρει πως «φοβάμαι τους ανθρώπους που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου».

«Έφερες το πιο ντροπιαστικό νομοθέτημα, σαν τον κλέφτη, βράδυ, χωρίς να περάσει από Επιτροπές, χωρίς να περάσει από διαβούλευση, γιατί ντρέπεσαι το δημόσιο ξεφτίλισμα» είπε ο Παύλος Πολάκης και απαντώντας σε αυτό που του καταλόγισε ο υπουργός Υγείας είπε:

«Τολμάς βρε κακόμοιρε να συγκρίνεις αυτό με την ντροπιαστική τροπολογία;», σημειώνοντας πως «ναι, πήγα και ήταν τιμή του και καμάρι μου. Δεν ήμουν καν ιδιώτης, το είχα κλείσει το ιατρείο μου όταν ήμουν υπουργός.

Αλλά πήρα την πολιτική ευθύνη, γιατί έχω και τον επιστημονικό τσαμπουκά, αφού το πας και έτσι – γιατί δεν είμαστε το ίδιο – να πάω και να αποδείξω διά της πράξης ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου ήταν ασφαλέστατο. Χειρούργησα μαζί με άλλους συναδέλφους εκεί και έτσι άνοιξε το νοσοκομείο».



Χαμός ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη στη Βουλή για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ με αφορμή την τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία.


Ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης ρύθμισης και ανέφερε πως ο κ. Πολάκης ήταν ο πρώτος ιδιώτης ιατρός που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο.



«Σήμερα το μεσημέρι βγαίνοντας απ’ το υπουργικό διαβάζω δήλωση του κ. Πολάκη που γράφει: “το γελοίο υποκείμενο -εμένα λέει έτσι- έφερε νύχτα και στην ζούλα διάταξη που επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία". Το αναφέρω γιατί όπως λέει ο σοφός λαός, ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη. Ξέρετε ποιος είναι ο πρώτος ιδιώτης ιατρός που μπήκε σε δημόσιο νοσοκομείο και χειρούργησε; Είναι ο Παύλος Πολάκης στο νοσοκομείο Ζακύνθου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.



Η απάντηση Πολάκη: «Τολμάς ρε κακομοίρη να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με αυτή την ντροπιαστική τροπολογία»



«Πήγα στο νοσοκομείο Ζακύνθου, και χειρούργησα, για να αποδείξω ότι ήταν ασφαλές», είπε ο Παύλος Πολάκης, ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού σε κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του ο υπουργός.



«Πήγα, μετά από έξι μήνες, που είχανε κλείσει τα χειρουργεία της Ζακύνθου, για να καλύψουν τις πομπές τους εκεί κάποιοι, λέγοντας ότι ένα καινούργιο νοσοκομείο, που πριν από δύο χρόνια είχε παραδοθεί, ότι έχει πρόβλημα στα αέρια του και βγαίνουν σκορπιοί και φίδια και σαρανταποδαρούσες από τα αέρια και κινδυνεύουν ασθενείς..» είπε ο κ. Πολάκης υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ιδιώτης γιατρός εκείνο το διάστημα, καθώς, όταν είχε γίνει υπουργός, είχε κλείσει το ιατρείο του. «Και τολμάς βρε κακομοίρη [..] να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με αυτή την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις; [..] Αυτό που κάνεις «επιτρέπει στην παρέα Εξαδάκτυλου, Πατούλη, Ελευθερίου, και διαφόρων άλλων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που από χρόνια το ζητούν, χωρίς ανταπόκριση από πολλούς υπουργούς, τους ανοίγεις την πόρτα να φέρουν πελάτες τους να τους χειρουργήσουν, κυρίως σε δημόσια νοσοκομεία, πληρώνοντας ένα αντίτιμο που θα το καθορίσεις με υπουργική απόφαση» είπε ο κ. Πολάκης.

Γεωργιάδης: «Δον Κιχώτης που πολεμά φανταστικούς ανεμόμυλους ο Πολάκης»



Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν διέψευσε τίποτα από όσα ο ίδιος είπε. «Εγώ είπα ότι ένας ιδιώτης χειρουργός, ο κ. Πολάκης χειρούργησε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, αναρτώντας «Ο κ. Πολάκης, που σήμερα λέει ότι ο νόμος που θα επιτρέπει σε ιδιώτες να χειρουργούν σε χειρουργεία του ΕΣΥ, είναι κανονικά ο πρωτοπόρος αυτού του νόμου, και εάν δεν ήταν αυτός που είναι θα έπρεπε να του δώσουμε τα εύσημα γι’ αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση». Ανέφερε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης «θα πρέπει να περιγραφεί από ένα συγγραφέα τύπου Θερβάντες ως ένας Δον Κιχώτης που πολεμά φανταστικούς ανεμόμυλους» καθώς, δεν θα μπορούσε να μην κλείσει το ιδιωτικό ιατρείο του. «Παρουσιάζει ως μεγάλη του θυσία ότι απλώς εφήρμοσε το νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου