Σάββατο, Απριλίου 27, 2024

Κασσελάκης για Τέμπη / Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή για μπάζωμα – Απαράδεκτη η δήλωση Μητσοτάκη


«Θέλω το κόμμα μας να αλλάξει την κοινωνία προς την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ


Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα και να μάθουμε όλες τις πλευρές της υπόθεσης τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Τέμπη, με αφορμή την προανακριτική επιτροπή που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τέσσερις υπουργός. «Με την πρώτη ευκαιρία θα καταργήσουμε τον μόνο περί ευθύνης υπουργών και όλες οι ασυλίες και τα προνόμια. Επιτέλους οι πολιτικοί να είναι ισότιμοι. Γιατί η ΝΔ αμνηστεύει τον Κώστα Καραμανλή;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε ανατριχιαστική την πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε ότι το μόνο λάθος της κυβέρνησης στα Τέμπη ήταν επικοινωνιακό. «Απαράδεκτη, ανατριχιαστική δήλωση και αυτό είναι ο λόγος που πρέπει να προχωρήσουμε σε προανακριτική. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να λέει ότι το μόνο πράγματα που δεν έγινε καλά, είναι η επικοινωνία; Πόσο αλαζονεία, πόσο έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:








«Ποτέ δεν θα κλειστώ στο τείχος του Μαξίμου με επικοινωνιολόγους να φιλτράρουν ό,τι λέω. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτές τις δηλώσεις από τις οικογένειες των θυμάτων. Πρέπει να αποπέμψει την κυρία Φλέσσα. Εγώ εδώ που είμαι στα νησιά, με ρωτάνε για τα Τέμπη, γιατί είναι εθνικό θέμα και τους λέω εσείς δεν έχετε σκοτώσει αυτά τα παιδιά. Είναι ντροπή αυτή η δήλωση και προφανώς για να παραμένει στα ψηφοδέλτια εκφράζει τον κ. Μητσοτάκη. Ντροπή, αίσχος, απαράδεκτο».

Ερωτηθείς αν θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, σημείωσε: «Εάν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να τη στηρίξει, ξέρει πώς μπορεί να απευθυνθεί μαζί μου».


Στην ερώτηση αν είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ξεκάθαρα: «Όχι, όχι, όχι. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει την ίδια απάντηση, δεν άκουσα τον πρωθυπουργό. να αποπέμπει τον κύριο Θεοδωρικάκο. Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει υμνήτρια του Κασιδιάρη και χουντικά συνθήματα».

Αναφερόμενος στην Υγεία, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «όταν πληρώνεις τους μισθούς ενός υποστελεχωμένου ΕΣΥ, αυτό δεν είναι επένδυση αλλά διατήρηση σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο το οποίο κυριολεκτικά αφήνει τους μπαμπάδες και τις μητέρες μας να πεθαίνουν. Δεν πρέπει αυτά να τα μαθαίνουμε όταν πρόκειται για γονείς βουλευτών. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι ισότιμοι. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ΕΣΥ υπό κατάρρευση».

«Σε όλα τα νησιά που έχω πάει, είναι πραγματικά συνταρακτική, σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται χημειοθεραπείες χωρίς ογκολόγους. Υπάρχει εξοπλισμός χωρίς ακτινολόγους. Δεν υπάρχουν ψυχίατροι. Στη Νίσυρο μίλησα με δύο μπαμπάδες ανήλικων παιδιών που υπέστησαν παρενόχληση και με ένα από αυτά τα παιδάκια, δεν υπάρχει ψυχίατρος. Δεν υπάρχει ψυχίατρος και στην Κω. Πάει για λίγες μία ψυχίατρος από τη Ρόδο».

Στην ερώτηση για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ανατροπή και διενέργεια εθνικών εκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει εκλογές αρά θεωρώ το θέμα δυστυχώς για τον ελληνικό λαό λήξαν. Την ανατροπή την ζητώ ως επιβράβευση της προσπάθειας που έχουμε κάνει για πρώτη φορά να έχουμε να έχουμε ένα κόμμα που έχει ανοιχτή στην κοινωνία. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που εμπιστεύτηκε την κοινωνία για να καθορίσει το ψηφοδέλτιό του. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει τόσο ξεκάθαρη στάση για την ισότητα στον γάμο, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα κάνουν να κλείσουν τα δημόσια πανεπιστήμια στα νησιά μας. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να είναι τόσο βαθιά προοδευτικό και ξεκάθαρο».

«Έχω έναν στόχο. Θέλω το κόμμα μας να αλλάξει αυτόν τον τόπο προς την πρόοδο, την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, προς τις αξίες της αλληλεγγύης. Βλέπω μία κοινωνία σαν να έχει μούδιασμα, χαμηλών προσδοκιών, σε παραίτηση. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον μας. Δεν είμαστε μία κοινωνία της ατομικής ευθύνης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου