Τρίτη, Απριλίου 23, 2024

Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι «αξιόπιστο» για την κυβέρνηση Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε από το ΥΠΕΞ στη λίστα των «κακών» που θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα του καλύτερου πρωθυπουργού από καταβολής κόσμου.



MIKE THEILER - EPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 


«Κακοί» οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» που κατατάσσουν την Ελλάδα στον πάτο της Ελευθερίας του Τύπου, «κακό» το Ευρωκοινοβούλιο για το ψήφισμα – κόλαφος για το Κράτος Δικαίου στη χώρα, «κακά» όλα τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ που κριτικάρουν κατά καιρούς την κυβέρνηση, «κακό» τώρα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έκθεση σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα.

Όλοι, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα του καλύτερου πρωθυπουργού από καταβολής κόσμου. Το γιατί δεν μας έχουν πει ακόμα και μάλλον ούτε θα μας το πουν.


Η αρνητική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το καθεστώς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα κυκλοφόρησε χθες κι αναφέρεται επίσης στη διαφθορά, ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα, αλλά και στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών με το παράνομο σύστημα Predator.

Τίποτα απ’ όσα αναφέρει, όμως, δεν είναι ικανά να ταρακουνήσει τους παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου. Όλα είναι τέλεια, ζούμε στην καλύτερη χώρα του πλανήτη και όσοι λένε το αντίθετο είναι εχθροί της χώρας.


Ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος.


Ακριβώς λόγω της αδιάκριτης αυτής καταγραφής, εμφανίζεται ότι σε όλες τις χώρες με ανεπτυγμένο κράτος δικαίου υφίστανται σοβαρά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έκθεσης είναι το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Αν και αναγνωρίζεται σε πολλά επίπεδα η πρόοδος σε σχέση με την προστασία δικαιωμάτων στην Ελλάδα, ⁠η έκθεση παραγνωρίζει ή και τελείως αγνοεί ρυθμιστικές παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές των τελευταίων ετών για τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ και ασυνόδευτα ανήλικα.

Διαχρονικά, οι εκθέσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν ανάλογα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαιτέρως την περίοδο 2016-2019 παραθέτονταν σοβαρότατες καταγγελίες, οι οποίες σταδιακά εξέλιπαν».


Καταλήγοντας αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, εμβαθύνοντας την ουσιαστική ισότητα των πολιτών και τα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα και βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής τους».

Μ. Καλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου