Κυριακή, Απριλίου 28, 2024

Νάνα Μούσχουρη: Μάγεψε στην τελετή για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας (βίντεο) Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.



Χ | @HellenicOlympic

 
 


Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε, την Παρασκευή (26/04), στα χέρια των Γάλλων διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 κατά την τελετή παράδοσής της, που έγινε στο Καλλιμάρμαρο.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας, με κεντρικό πρόσωπο τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, Νάνα Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας.


Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Τέλος, τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Επισημαίνεται πως την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η Μαρίνα Σάττι, ενώ τη μουσική διεύθυνση ο Μιχάλης Οικονόμου.
Δείτε σχετικά βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου