Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

Νίσυρος: Τέθηκε σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ που φέρεται να παρενόχλησε ανήλικο Παύεται από τα καθήκοντά του ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ που φέρεται να ασέλγησε σε ανήλικο στην περιοχή της Νισύρου 


 


Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμούμετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικου παιδιού στη Νίσυρο.

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε εντολή για διενέργεια διοικητικής έρευνας «σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

«Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας.


Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το περιστατικό κατήγγειλε ο πατέρας του παιδιού την περασμένη Τρίτη (16/04), ωστόσο η ΕΛΑΣ τον συνέλαβε με την κατηγορία ότι βρισκόταν στη χώρα μας χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.


Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις, με κατοίκους και φορείς του νησιού να προχωρούν σε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Νισύρου ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι ο πατέρας δεν συνελήφθη, ενώ του δόθηκε προθεσμία 25 ημερών «για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Σύμφωνα με την αστυνομία, άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό:

Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.


Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου