Σε παρέμβαση στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» προχώρησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος αποπέμφθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο που ξέσπασε για δηλώσεις του σχετικό με το θέμα της έμφυλης βίας, προκειμένου να απαντήσει στην Έφη Αχτσιόγλου.
«Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στις σκέψεις μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι πολύ διαφορετικό το ”μιλήστε εφόσον κακοποιείστε” από το ”φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Η κυρία Αχτσιόγλου ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά ”αυτή φταίει, αυτή τα ζήτησε”. Μακριά από εμένα εμένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο. Παρακαλώ πολύ δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατ΄ αυτόν τον τρόπο» τόνισε αρχικά ο δημοσιογράφος.
«Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μίλησε για την κακοποίηση της και για λογαριασμό της έτρεχα 10 χρόνια στα δικαστήρια. Επομένως έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι», ήταν τα λόγια του, για να κλείσει την παρέμβαση του λέγοντας… «είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς. Δεν μπορώ είμαι σε έναν κομματικό χώρο που δεν θέλει να είμαι εκεί. Έχουν βρει καταλληλότερους από εμένα».
.
Αχτσιόγλου: Η αντίδραση του Κασσελάκη έρχεται όταν γίνεται κατακραυγήΝωρίτερα στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» είχε φιλοξενηθεί η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σχολίασε την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η τοποθέτηση αυτή έγινε ένα μήνα πριν άρα ο πολιτικός φορέας επέλεξε να βάλει στο ψηφοδέλτιο του έναν άνθρωπο με αυτές τις απόψεις. Κανονικά όταν βάζεις κάποιον στο ψηφοδέλτιο σου τον βάζεις γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά και όχι επειδή είναι γνωστός. Η αντίδραση του Κασσελάκη έρχεται όταν γίνεται κατακραυγή και όχι όταν γίνονται οι δηλώσεις. Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχική δήλωση, πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις γυναίκες στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας Η Ελλάδα είναι στη τελευταία θέση στην ισότητα. Δεν δέχομαι την τοποθέτηση της κοπτοραπτικής. Το victim blaming είναι μια αντίληψη, δεν είναι ζήτημα σαρδάμ. Είναι συνηθισμένο να κατηγορούνται στην πατριαρχεία τα θύματα. Δείτε πώς ακούγεται αυτή η δήλωση με φόντο τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Δεν μπορεί να γίνεται μία καταγγελία και η αστυνομία να ‘’σφυρά’’ αδιάφορα», ήταν τα λόγια της.
Σε σχέση με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και το πώς μπορούν να αποτραπούν είπε πως αλλαγές μπορούν να υπάρξουν, ξεκινώντας από τη δημιουργία δομών για τις κακοποιημένες γυναίκες.
«Αλλαγές μπορούν να υπάρξουν αλλά όχι με αυτά που κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει μία μακρά πορεία συντριπτική για τα δικαιώματα των γυναικών. Το νούμερο ένα είναι οι δομές, 24ωρη νομική και ψυχολογική στήριξη για τις γυναίκες, ξενώνες σε όλους τους δήμους. Χρειάζεται δομή που θα προστατεύει και θα δίνει τη δυνατότητα να πάει κάπου η γυναίκα γιατί πολλές φορές μπορεί να εξαρτάται οικονομικά από τον άνδρα. Το panic button δεν έχει κανένα νόημα τη στιγμή της κακοποίησης. Λείπουν τα βασικά και μιλάμε για κινήσεις εντυπωσιασμού».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου