Κυριακή, Απριλίου 14, 2024

ΥΠΕΞ: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ» «Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια», σημειώνει μεταξύ άλλων το Υπουργείο Εξωτερικών.




Στην πρώτη αντίδρασή του, την Κυριακή (14/04), για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, το Υπουργείο Εξωτερικών «καταδίκασε απερίφραστα» την εν λόγω ενέργεια και τόνισε πως πρόκειται για «σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή».

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει τα εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια».


Ακόμα, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».


Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ όπου και βρισκόταν μετά την εξαπόλυση της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με πυραύλους και drones.


Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής (14/04), θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις, πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ», είπε ο Νίκος Δένδιας πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου