Τρίτη, Απριλίου 30, 2024

Ποιος ευθύνεται που η Ακρόπολη μετατράπηκε σε Δελφινάριο; Το υπουργείο Πολιτισμού δείχνει τους αρχαιοφύλακες για το κιτς δρώμενο στην Ακρόπολη και διέταξε, λέει, ΕΔΕ.



X: @dkutsumba

 

 


Τον γύρο των ελληνικών social media κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες ατόμων ντυμένα με χλαμύδες και «αλευρωμένων» κούρων στην Ακρόπολη. Οι χρήστες πίστεψαν ότι πρόκειται για VIP ξενάγηση, κάτι το οποίο τελικά δεν ισχύει, όπως διέρρευσε το υπουργείο Πολιτισμού, ρίχνοντας την ευθύνη στους αρχαιοφύλακες.

Το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει ότι «καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν - με εισιτήριο - πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίες. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες. Δεν ήταν σε καμιά περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ μετά τις 10 Μαΐου».






Δηλαδή, κατάφεραν κάποιοι ντυμένοι με αυτά τα ρούχα να περάσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους φύλακες; Το κιτς αυτό δρώμενο τι ακριβώς αφορούσε, τη διασκέδαση κάποιου γκρουπ; Κι αν ναι, ποιου γκρουπ;

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, αναφέρει σε ανάρτησή της ότι το «παρών» στη διάρκεια του κιτς αυτού δρώμενου έδωσε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, Γιάννης Τσακοπιάκος, ο οποίος μένει να δώσει τη δική του εξήγηση.



Error loading embed...



Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου