Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024

«Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη ΝΔ» Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.



Sooc

 


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης
 


Από το μεταίχμιο των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, την Αστυπάλαια, την ώρα που τα μανιασμένα κύματα τον κρατούσαν μακριά από την συνέχεια της ναυτικής εξόρμησης του, ο Στέφανος Κασσελάκης χάραξε τις «κόκκινες γραμμές» για συνεργασία με άλλα κόμματα και ειδικότερα με τη ΝΔ. «Θα συγκυβερνούσες ποτέ με τη ΝΔ;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσω Instagram με τον Στέφανο Κασσελάκη, απαντώντας, να αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

«Όχι, δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με κόμματα τα οποία έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες. Εξαρτήσεις από ένα σύστημα προπαγάνδας και είναι κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια. Από εκεί και πέρα όντως η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα απλά είναι πολυσυλλεκτικό προς την άκρα δεξιά» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και, στέλνοντας το μήνυμα, πρόσθεσε: «Εάν λοιπόν οι άνθρωποι του προοδευτικού Κέντρου θέλουν μία κοινωνία που να είναι σύγχρονη και μία ανοιχτή οικονομία ρυθμισμένη, έχουμε άπλετο χώρο να δραστηριοποιηθούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».


Με λιγότερες από πενήντα μέρες να μένουν μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο του τόσο την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και το ΠΑΣΟΚ - με τα δημοσκοπικά ευρήματα να αποτυπώνουν πως η Κουμουνδούρου κρατά σταθερά την δεύτερη θέση έναντι της Χαριλάου Τρικούπη - και ταυτόχρονα προβάλει το θετικό πρόσημο της ατζέντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφενός σχολίασε με καυστική ειρωνεία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε «να αφήσει τις θεωρίες συνομωσίας και να κοιταχτεί στον καθρέφτη του για τον θεσμικό κατήφορο» την έκθεση του State Department, μια έκθεση που… εκθέτει βαριά την «γαλάζια» κυβέρνηση, αναφορικά με το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.


Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «βλέπω να δημιουργείται ένα κίνημα και ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι αυτό που χτίζουμε μπορεί να είναι διαφορετικό απ’ όλους τους τους άλλους. Βλέπουμε την αλαζονεία της ΝΔ που νομίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να κυβερνήσει και να διεκδικήσει τα δέοντα για την Ελλάδα από την Ευρώπη, όταν είναι η δική της κυβέρνηση που καταδικάζεται από τη Ευρώπη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, παράλληλα, πως «όλα τα κόμματα, ακόμα και τα αυτοαποκαλούμενα αριστερά, χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο έκαναν και επί Αλέξη, στα χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση, από το 2019 και μετά. Για ποιον λόγο; Μήπως επειδή εμείς δεν οφείλουμε 500 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα σε τράπεζες; Παρεμπιπτόντως, με την αποεπένδυση στις τράπεζες χρεώθηκε ο ελληνικός λαός 40 δισεκατομμύρια ευρώ» και έκλεισε λέγοντας πως «όταν έχω την τιμή να ηγηθώ στη κυβέρνηση της χώρας, αυτά τα καρτέλ θα χαλάσουν από την πρώτη ημέρα».
«Σκόνη» από ΝΔ

Την ίδια στιγμή, υποκριτική, προβοκατόρικη και εκ του πονηρού θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την «σκόνη» που σηκώνει η ΝΔ, συνειδητά όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, εναντίον του κόμματος Σπαρτιάτες. Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν μάλιστα πως «η συχνότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να πιάσει το αφηγηματικό “νήμα” από εκεί που το αφήνει η ΝΔ, το εκθέτει». Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάριζαν πως τα περί υπομνήματος δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακού τύπου τέχνασμα, με διπλή στόχευση. Αποσκοπεί, όπως έλεγαν, στο να «ξεπλυθεί» η ΝΔ από τις νομοθετικές «αμαρτίες» με βάση τις οποίες το κόμμα του Κασσιδιάρη εισήλθε στην Βουλή στις εκλογές του 2023, ενοχοποιώντας ταυτοχρόνως την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης τόνισε πως «ο κ. Μαρινάκης γνωρίζει καλά ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απότοκο των πολλαπλών και ανεπαρκέστατων νομοθετικών ρυθμίσεων του 2021 και 2023, που οδήγησαν στις γνωστές παλινωδίες με την εκλογή του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων», υπογραμμίζοντας πως «τότε είχαμε ζητήσει την συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου